Skip to content

Automaattimetron tuomiopäivä, finale

Tänään klo 16 HKL:n johtokunta, jossa istun kahden muun puoluetoverini Otso Kivekkään (pj) ja Kari Kälviän kanssa Vihreiden mandaatilla, piti pitkään pohjustetun finaalikokouksensa Helsingin metron ja länsimetron automatisaatiosta, jossa pohjaesityksenä oli sopimuksen purku Siemensin kanssa.

Thkl-johtokuntaaustalla on johtokunnan ja virkamiehistön tulkinta, että Siemens on rikkonut automatisoinnista tehtyjä sopimuksia. Katson itse, että HKL on monesti, pitkään ja hartaasti pyrkinyt antamaan Siemensille aitoja mahdollisuuksia kääntää farssiprojekti menestykseksi ja jopa yrittänyt pelastaa Siemensin kasvot toistuvasti myöhästyneessä projektissa. Olemme tarjonneet avointa kättä, mutta siihen on vastattu hiljaisella torjunnalla ja tyhjillä lupauksilla. Juna ei odota loputtomiin.

Siemens on esittänyt johtokunnalle sähköpostitse…..eriävän mielipiteen.

Päivitys:  HKL:n johtokunta päätti oikeuttaa HKL:n purkamaan metron automatisoinnin sopimukset. Päätöstiedote on luettavissa HKL:n sivuilla.

Olemme tehneet Suomen julkisten hankintojen historiaa, kävi miten vain.

Johtokunnan puheenjohtaja Otso Kivekäs on julkaissut kattavan historiikin automaaattimetrosta blogissaan.

Minut tavoittaa tarvittaessa puhelinnumerosta 040 2477 928.

Published inajankohtaistaHKL

One Comment

  1. Me&I Me&I

    Et sitten julkaissut vastinettasi siihe Siemensin kirjeeseen?

Vastaa