Skip to content

Liljalta terkkuja, Suvi Auvinen ja Voima-lehti.

Suvi Auvinen käsitteli tänään Voima-lehden anti-vaaliblogissa pakkokeinolakipakettia, jonka blogini nosti 20.2. uutiskynnyksen yli. Auvinen siteeraa myös Sinuhe Egyptiläis-vertaustani, jonka tunnustan pöllineeni hyvän piratismin hengessä erään kuvalaudan anonyymiltä käyttäjältä, joka käytti ilmaisua puoliläppänä sivulauseessa. Kiitos siis Nanomuumille ilmaisusta joka teki aiheesta mediaseksikkäämmän – itse en sitä keksinyt.

Auvinen kirjoittaa palopuhemaisesti kunnon itse-ironisen taistolaishengen mukaisesti pakkokeino- ja poliisilain uudistuksesta, ja siitä kolosta meidän ‘demokratiassamme’, josta viimeisetkin hyvät asiat valuvat hukkaan – epätarkoituksenmukaiset hallinnon rakenteet. Tai siis, ovathan ne tarkoituksenmukaisia, mutta eivät kansalaisten näkökulmasta. Auvinen osuu siis hyvin oikeaan kritisoidessaan eduskunnan toimintatapoja ja järjestelmän mätää. Hän kuitenkin lopettaa artikkelinsa seuraavaan lainaamaani kappaleeseen:

“Eduskunta päättää meidän elämästämme, halusimme sitä tai emme. Koska yksittäiset kansanedustajat eivät joka tapauksessa voi tietää mistä äänestävät, on aivan sama kenet heistä äänestämme laeista päättämään. Äänestäjien tulisi ymmärtää, että ehdolla ovat puolueet, eivät ihmiset. Henkilökohtaisesti en voi allekirjoittaa yhdenkään ehdolla olevan puolueen ajatuksia niin suurelta osin, että haluaisin heidät päättämään asioistani. Minun asiaani eivät aja Kokoomus (porvarit), Keskusta (jyväjemmarit), SDP (takkinsa kääntänyt entinen työväenpuolue), RKP (jag pratar inte svenka), KD (Päivi Räsänen), Vihreät (“meillä olis nää arvot, mutta voidaan joustaa mistä vaan jos saadaan valtaa”), Vasemmistoliitto (agenda kateissa since SKDL) tai PerSut (sieg heil!). Piraatit, SKP:n ja Muutos 2011:n voi suosiolla jättää huomiotta, eikä kukaan näihin puolueisiin kuulumaton varmaan ihmettele miksi.”

Minä tietysti olen yksi Piraattien toimijoista ja aktiivisimmista blogaajista, joten ehkä hahmotan mitä Suvi ajaa takaa, mutta väitän kylmästi, ettei hän ole tehnyt kotiläksyjään. Teen siis peilitempun ja käännän takaisin Piraattien egoon vetoavan provokaation vetoamalla Suvi Auvisen egoon:

Parahin Suvi Auvinen; minä jäin ihmettelemään miksi. Minä haluan, että sinä tutustut Piraattipuolueeseen vaikkapa tämän blogini kautta, jota mitä ilmeisimmin olet lukenut (tai et ole tehnyt aiheesi taustatutkimusta). Minä haluan, että sen jälkeen sinä hakkaat meistä piraateista verbaalisesti paskat pihalle oikein isän kädestä rottingilla. Niin, että meidän aatteemme todellisiin ja olemassaoleviin akilleenkantapäihin koskee kuukausitolkulla sen jälkeen. Minä haluan, että sinä osut juuri oikeaan kohtaan, koska väärään osuminen olisi vain molemmille osapuolille noloa.

Vain tätä kautta voi piraattiliike kehittyä, koska juuri näin se toimii – me olemme poliittisen ideologian memeettinen lumipallo, joka houkuttelee muita rikkomaan sitä sohjoksi, jotta se kasaisi itsensä uudestaan ja uudestaan kohti sellaista muotoa, jota kukaan itselleen rehellinen ihminen ei voi jättää huomiotta tai kannattamatta. Sinäkin voit osallistua Suomen historian merkittävimpään demokraattiseen vallankumoukseen.

Aatteemme ei ole virheetön tai sen julkikuva tahraton, mutta se on silti parasta mitä eduskunnalle voisi runsaan kuukauden kuluttua tapahtua. Miksi? Koska me emme halua valtaa. Me haluamme vain, että ne yhteiskuntaamme kautta historian helvetin reunalle vierittävät herrakerhon sedät ja tädit eivät enää ikinä koske meihin, ja jättävät meidät tavalliset kunnon kansalaiset rauhaan – elämään sitä tarpeeksi onnellista elämää, jota me ilman heitä eläisimme luonnostamme. Me haluamme, että tulevaisuuden herrakerhot tekevät politiikkansa lasihuoneessa, jotta kansalaiset näkisivät milloin siellä toimistolla pihistellään kumeja ja milloin myydään meitä orjiksi. Vaikka ne kuminpihistelijät olisimme me itse.

-Ystävällisin terveisin, Lilja Tamminen

Published inajankohtaistavastineet

4 Comments

 1. Jaakko R Jaakko R

  Mediaa jonkin verran seuranneena Piraattipuolueesta saa äkkiseltään sellaisen kuvan, että siihen liittyneet henkilöt eivät omista kovin hyvin perusteltuja mielipiteitä muista aiheista kuin tekijänoikeuskysymyksistä. Heikoimpien tapausten kohdalla on tuntunut välillä siltä, etteivät he talven kireissä pakkasissa saa lumesta palloa lainkaan aikaiseksi.

  Lumipallovertaus oli kuitenkin mielenkiintoinen ja osuva. Tuolla tavalla ajateltuna Piraattipuolue kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta puolueelta kuin minkä kuvan media on siitä juuri minulle luonut. Tuntuu, että useimmilla Piraattijengin tukijoista on suurempi motiivi olla mukana politiikassa kuin mahdollisuus kertoa ja vaikuttaa mieltään painaneista mielipiteistä. Niistä Piraattipuolueen julkisista kirjoituksista joihin olen törmännyt sinun blogisi on ollut ehkä mielenkiintoisinta luettavaa.

 2. Maraia Maraia

  Täytyy sanoa, etten voi kunnioittaa ihmistä joka pitää äänestämistä turhana ja samaan hengenvetoon kehtaa valittaa demokratian toimimattomuudesta. Mitään tekemälläkö, palstoilla toisinaan itkemällä asiat saadaan kuntoon?

  Lisäksi yleistäminen, olettaminen ja huonosti ohjattu sarkasmi (kirjoitelman loppu oli jo mauton sarkastisen kyseenalaistamisen sijaan) osoittavat sen, miten ihminen ajattelee ja kuinka hyvät tietotaidot hänellä asioista on.

  En ottaisi ensimmäisenä vaaleihin osallistumattomalta tietoja hallituksen ja muun päättäjistön vääryyksistä. Miten paljon voi tietää asiasta, jonka osana kieltäytyy olemasta?

  • Seuraava kommentoija käsitti, ettet huomannut kursiivikohdan olevan sitaatti. Käsitin ainakin kommentistasi, että huomasit sen, vaikka viestisi olisikin paremmin kohdistettuna Suvi Auviselle suoraan.

 3. Morjens Morjens

  Ainakaan Maraia ei ole tajunnut että tuo italiceissa oleva teksti on sitaatti. Ja sen jälkeen koko pointti loppukohdastakin jäi. Nyt vaan se että oliko tuo kieliasun juttu vai lukian moka… Mä ainakin nautin Liljan kirjoitustyylistä.

  Hyvä blogi!

Vastaa