Skip to content

Seurakuntarahoitteinen kampanja käy sotaan seksuaalivähemmistöjä vastaan

(Päivitys: Tästä aiheesta nousikin suuri kohu. Artikkelin on lukenut yli 6000 suomalaista)
(Päivitys: Aiheesta uutisoi Uusi Suomi)
(Päivitys: Koulut vetivät pois rahoituksen Nuotalta)
(Päivitys: US: Arkkipiispan vihjaus: “kirkon homovastaisilta rahat pois”)

Seurakuntarahoitteinen Nuotta-mediakampanja hyökkäsi kovin panoksin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan lapsille ja nuorille suunnatussa videokampanjassa YouTubessa ja TV7-televisiokanavalla ohjelmassa “Sukupuoli ja identiteetti” tänään klo 21:10 (ohjelma katsottavissa kokonaisuudessaan täällä). Mediakampanjassa sanotaan iskulausemaisesti, että “jos murhaaja voi tehdä parannuksen niin miksei homokin“.

Kampanjassa mm. toistetaan kantaa, että naisen oikea rooli on äitinä aviomiehen rinnalla ja kyseenalaistetaan sukupuolineutraali avioliittolaki. Kun otetaan huomioon tällaisen mediakampanjan vaikutus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluviin nuoriin, ei voi kuin todeta kampanjan henkiseksi väkivallaksi näitä runsaasti syrjintää mm. kouluissa kokevia nuoria kohtaan. Nämä nuoret etsivät usein vielä omaa itsetuntoaan eikä heidän täysin luonnollisia kokemuksiaan vähättelevä ja tuomitseva kampanja edistä heidän asiaansa; päinvastoin.

Älä alistu! Annin tarina-nimisessä videossa, jossa rinnastetaan homot murhamiehiin, toitotetaan toistuvasti, että “homoudesta voi parantua”. Nimettömänä pysyvä tarinankertoja väittää myös olevansa “elävä esimerkki siitä, että siitä puolesta [homoseksuaalisuus] voi päästä eroon”. Kyseinen kristillinen propagandavideo asettuu siis täysin ristiin vallitsevan psykologisen ja biologisen käsityksen kanssa seksuaalisuudesta. Video on osa “Kissa Pöydälle“-kampanjaa ja sen kuvaustapa antaisi ymmärtää, että tässä paljastettaisiin jokin ‘suuri totuus’, johon ei voi liittää kasvojaan pelkäämättä vainoa – kertojan kasvot on piilotettu videosta.

Vaalien alla julkisuuteen laitettu video osuu ajallisesti sopivasti toiseen kampanjaan, jossa Applen iPhone- ja iPad-laitteille julkaistiin sovellus joka kertoo “homoseksuaalisuudesta voivan parantua rukoilemisella”. Ilta-Sanomat uutisoi aiheesta aamulla.

Nuotta-lehti esittäytyy Turun ev.lut seurakuntien “Maata näkyvissä“-festareiden virallisena äänenkannattajana verkkosivuillaan ja “Suomen vanhimpana ja luetuimpana kristillisenä nuortenlehtenä”. Lisäksi Nuotta ilmoittaa seuraavat rahoittajat:

 • Suomen Luterilaisen Evankeliumyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyö
 • Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailma
 • Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO)
 • Suomen Luther-säätiö
 • Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyö
 • Patmos Lähetyssäätiö

Sivuilla mainostavat myös

 • Diakonia-Ammattikorkeakoulu
 • Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulu

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että suomalaisten verovaroja ainakin joissain määrin käytetään joko suoraan tai epäsuoraan tämän kristillisen kampanjan pyörittämiseen. Aiemmin paljon kohua herättänyt Luther-säätiö ei myöskään ole yllättävä löytö tällaisen videokampanjan rahoittajalistassa. Maata Näkyvissä-festivaalin mediakampanja Nuotta on saanut viime aikoina paljon näkyvyyttä internetissä provosoivine tarinakuvauksineen ja kannanottoineen ja keräsi tänään Facebookissa sateenkaari-ihmisten raivon vastaansa.

Kirjoittaja on ehdolla Helsingin vaalipiirisä nrolla 186 Piraattipuolueen listoilta.


 

Published inpolitiikkauutisia

25 Comments

 1. Hienoa, että olet reagoinut näin nopeasti kys. aiheeseen 🙂 Kirjoituksiasi on aina ilo lukea.
  En tosin usko, että tämä tuo aiheeseen lisäkitkaa enää YLE:n homoillan jälkeen, mutta on todella “hauska” huomata, miten monet ns. avoimemmiksi kristillisiksi yhteisöiksi itsensä määritelleet ovat valinneet tukea tätä kampanjaa.

 2. slsh slsh

  En nähnyt perustetta väitteelle, että kampanja on seurakuntarahoitteinen. Ehkä en osannut katsoa tarpeeksi tarkasti?

  • SLEY:n kautta voi rahoja helposti valua tuohon ja tuohon Nuottaan liittyy käsittääkseni Turun seurakunnat. Ja tosiaan, tässä en edes huomioinut näiden järjestön saamia tukia Opetusministeriöltä.

   • Jani Lipponen Jani Lipponen

    Hyvä ja aiheellinen kirjoitus. Näin jonkin verran asiaa tuntevana voisin täsmentää että Nuotta on nimenomaan SLEY:n lehti, eikä Turun ev.lut. seurakunnilla ole sen kanssa ymmärtääkseni mitään tekemistä. Se yhteys on toki olemassa että Nuotta on ymmärrettävästi näkyvissä Maata Näkyvissä -festivaalien yhteydessä, joiden järjestämiseen nykyään myös Turun seurakunnat (varsin ymmärrettävästä syystä, onhan kyseessä pohjoismaiden suurin kristillinen nuortentapahtuma) osallistuvat. Maata Näkyvissä itsessään on alkuperältään nimenomaan SLEY:läinen; sitä en tiedä missä vaiheessa ja missä määrin turkulaiset seurakunnat ovat sen järjestämiseen lähteneet mukaan.

    Tämä siis lähinnä siksi että suhtaudun pienellä varauksella tuohon ‘seurakuntarahoitteinen’ -termiin. Sinänsä virheellinen termi ei ole, mutta hieman harhaanjohtava.

 3. HaXeri HaXeri

  Paljonko luulet että valtion veroja on tähän käytetty? Nettisivulle kirjoitetun artikkelin ja YouTube videon kuvaaminen ei ole kovin iso urakka. Nuotta saa tukea noilta järjestöiltä, ne kannattavat raamatun sanassa pysymistä yleiseen mielipiteeseen mukautumisen ja maallistumisen sijaan. Itse säätiöt/herätysliikkeet kuten OPKO saa tukensa yli 50% yksityisiltä lahjoittajilta sekä Opetusministeriön nuorisojärjestöavustuksen ja osan kirkon nuorisotyölle keräämästä kolehdista. Luther säätiö ei oman piispanvihkimyksen johdosta enää kuulu valtion kirkkoon ja säätiön nettisivuilla lukeekin “Suomen Luther-säätiön työ rahoitetaan yksinomaan kolehti- ja lahjoitusvaroin. Käytössämme ei ole kirkon verovaroja tai valtion tukia” Pitäisikö mielestäsi opetushallituksen herätysliikkeille myöntämä tuki evätä perusteella “rahoittavat kampanjan joka käännyttää homot heteroiksi”?

  • Pitäisikö mielestäsi opetushallituksen herätysliikkeille myöntämä tuki evätä perusteella “rahoittavat kampanjan joka käännyttää homot heteroiksi”?
   Kyllä. Koska herätysliikkeen tukeminen verorahoin ei ole puolueetonta ja sekoittaa liialti valtion ja kirkon. Haluaisin myös nähdä Kirkon verotusoikeuden lakkautettavan siksi, että se on epätasa-arvoista muita uskontokuntia kohtaan.

   • HaXeri HaXeri

    Haluaisin myös nähdä Kirkon vetotusoikeuden lakkautettavan siksi, että se on epätasa-arvoa muita uskontokuntia kohtaan.

    Kirkollisveron maksaminen on suomessa täysin vapaaehtoista. Kirkosta voi erota jos ei kannata sen oppeja tai halua epäsuorasti tukea “homovastaisia” kampanjoita. Muihin uskontokuntiin saa liittyä suomessa vapaasti ja niille voi myös antaa vapaaehtoisesti oman taloudellisen tukensa. Mikä ongelma tämän hetken tilanteessa on? Suomi on kristitty valtio ja sen jäsenistä ~70% kuuluu kirkkoon, miksi Ev.Lut valtionkirkon rahoittamista tulisi hankaloittaa kun suurin osa suomalaisista on vapaaehtoisesti sen jäseniä? Tällä hetkellä suomen nuorisotyöstä suuri osa on kirkon ja herätysliikkeiden hoidossa. Tuen evääminen vain siirtäisi työn valtionkirkkoon joka taas tarjoaisi huomattavasti alempaa tasoa nuorisotyössä. Mitä tulee verorahoihin, niillä rahoitetaan myös mm. SETAn toiminta, käytetäänkö verorahoja epätasa-arvoisesti?

    • Perusteita valtion ja kirkon erottamiselle on lukuisia ja aiheesta on lukemattomia artikkeleita kirjoitettu netissä – en siis ala sitä tässä käsittelemään kesken työkiireiden. SETA ei ole uskonnollinen tai vakaumuksellinen järjestö eikä se ole edes poliittisesti erityisen aktiivinen. SETA saa myös tukea vain harvoilta tekijöiltä eikä tietääkseni ns. suoraa verorahaa juuri mistään. SETA on lähinnä vertaistukea vapaaehtoistyönä tuottava järjestö jolla on vain muutama palkattu sosiaalityöntekijä. Lisää tietoa SETAn sivuilta osoitteessa http://seta.fi

    • partikkeli partikkeli

     Tämän hetkisessä ongelma on se tilanne että Suomen valtio tukee suorasti tai epäsuorasti seksuaalivähemmistöjä hylkivää kampanjaa. Puhuminen homoseksuaalisuudesta “tautina” tai muuten epähyväksyttävänä lisää nuorten ihmisten häpeää omasta itsestään ja johtaa masennukseen tai pahimmassa tapauksessa itsemurhiin, kuten Yhdysvalloissa on viime aikoina käynyt. On käsittämätöntä että Suomessa olisi jollain lailla hyväksyttävää opettaa ihmisille että heidän täysin normaalit, harmittovat yksityiset halunsa ja elämäntyylinsä olisivat väärin tai häpeälliisiä.

     Sitä paitsi luultavasti suuri osa kirkollisveroa maksavista ihmisistäkään ei hyväksyisi tällaista kampanjaa jos he tietäisivät siitä ja sen vaikutuksista tarkemmin.

     Olen Liljan kanssa samaa mieltä että valtio ja kirkko tulisi erottaa toisistaan ja kristinuskon erityisasema on poistettava. Vähintäänkin täytyy ihmisiä vahingoittavien ja hyljeksivien kampanjoiden rahoittaminen verorahoilla lopettaa.

 4. Tutkija Tutkija

  Mikähän on tämä mainitsemasi “psykologinen ja biologinen käsitys” lauseessa: “Kyseinen kristillinen propagandavideo asettuu siis täysin ristiin vallitsevan psykologisen ja biologisen käsityksen kanssa seksuaalisuudesta. “

  Tuon lauseen perusteella tuomitsen oman kirjoituksesi valheelliseksi propagandaksi. Olen nimittäin tutkinut seksuaalisuutta ja identiteetin rakentumista sekä biologian että psykologian kannalta ja olen toistuvasti saanut todeta, että homoudella tai lesboudella ei ole, eikä edes voi olla geneettistä perustaa ja varsinkaan biologisesti homoutta tai lesboutta ei voi edes ajatella luonnollisena. Vallitseva biologinen käsitys on, että mies ja nainen lisääntyvät keskenään, mutta mies ja mies tai nainen ja nainen eivät. On naurettavaa edes ajatella homouden tai lesbouden olevan luonnollista. Psykologian kannalta taas tasapainoisimpia ja loogisimpia mieleltään ovat heterot, joilla on ollut terveet roolimallit eli rakastava isä ja äiti ja jotka eivät ole aktivoituneet seksuaalisesti liian varhain. Yhteiskunnan ruokkimat moraalikäsitykset vaikuttavat myös seksuaalisuuden kehitykseen.

  • Arvoisa nimettömäksi jättäytyvä nojatuolitutkija; tervetuloa keskusteluun. Valitettavasti onnistuit tekemään vasta-argumentoinnin tarpeettomaksi asettumalla ristiin fyysisen todellisuuden kanssa – eläimet eivät ole hermafrodiitteja mutta ns. homoseksuaalisen käyttäytymisen laajuus eläinkunnassa tulee vastaan viimeistään kun tutustut vuohenpaimennukseen. Ehkä “herra on paimeneni” on osuva ilmaisu. Kunnes lihoiksi minut laittaa.

 5. Piraatti Piraatti

  SETA saa myös tukea vain harvoilta tekijöiltä eikä tietääkseni ns. suoraa verorahaa juuri mistään. SETA on lähinnä vertaistukea.

  Ei pidä ihan paikkaansa, Seta saa tukea toimintaansa RAY:ltä, Opetusministeriöltä sekä kunnilta (?).

  Lähde: http://seta.fi/index.php?k=16215

  Jos ei tämä ei ole julkista rahaa niin mikä sitten ei ole? Minä alan ajamaan Setan ja julkishallinnon erottamista toisistaaan.

  Toki myös Setalla on oman ilmoituksen mukaan omaa rahankeruuta.

  • Raha-automaattiyhdistys on myöntänyt SETAlle avustusta. Opetusministeriön tai kuntien rahoitukset menevät todennäköisesti paikallisjärjestöille, mutten tosiaan ole erikoistunut tai mitenkään “affilioitunut” SETAn kanssa. Aja sinä SETAn ja julkishallinon erottamista toisistaan. Kiellä samalla kaikki yleishyödylliset yhdistykset. Henkistä väkivaltaa tuottavat lähetysyhdistykset eivät sellaisia ole.

   Sen verran kuitenkin työtä tehneenä SETAn toimintaympäristössä voin sanoa, että budjetit ovat aika pieniä ja henkilöstöstä on aina pulaa. Paikallisjärjestöissä toiminta on pääosin täysin vapaaehtoisvoimin toteutettua.

 6. MieItte MieItte

  Körttinuoret ovat irtisanoutuneet Nuotta.comin kampanjasta.
  http://www.h-y.fi/nuoriso/ei-mukana.html

  “TIEDOTE 22.3. KLO 9:
  HERÄTTÄJÄ-YHDISTYKSEN NUORISOTYÖ EI MUKANA EHEYTYSKAMPANJASSA

  Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että herätysliikejärjestöksi lukeutuvan Herättäjä-Yhdistys ry:n nuorisotyö ei ole mukana Älä alistu! –eheytyskampanjassa. Kampanjan mukainen toiminta kirkon sisällä on valitettavaa, ja sisältää nuoriin kohdistuvan hengellisen alistamisen piirteitä. “

 7. mait0 mait0

  “Älä alistu! — Annin tarina”-video kertoo oman, toki puolueellisen näkemyksensä kautta aivan hyväntahtoisen kehotuksen päättää asioista itse, alistumatta yleiseen mielipiteeseen. Kristinuskon valossa itsenäisyys vain ei ole niin yksiselitteistä, että kun on itsenäinen ei toimita lainkaan kenenkään muun tahdon mukaan – itsenäisyyteen liittyy myös vapaus itse rajoittaa itsenäisyyttään yhteisöllisyyden hyväksi. Tällaisen tuomitseminen sinänsä on osoitus samasta yksisilmäisestä suhtautumisesta, josta uskonnollisia yhteisöjä, useissa tapauksissa täysin perusteettomasti, moititaan. Se osoittaa ilmaisunvapauden rajoittamista niissä asioissa, joita itse pitää tuomittavana, ja kielii holhoavasta asenteesta kampanjan kohderyhmää kohtaan.

  Mitä video “antaa ymmärtää”, on tulkitsijasta kiinni. Jos kansa on johdateltavissa niin asiaperusteista eriytyvien asioiden kuten kuvaustapa avulla, on yhteiskunnassamme paljon suurempi ongelma yleissivistyksen tila kuin vapaasti riehuva uskonnollinen liikehdintä. Käsittääkseni vastuu nuorten “heikon itsetunnon”, kuten psykologipiireissä persoonallisuutta on tapana vähätellä, turvaamisesta on vielä toistaiseksi vanhemmilla, eikä kenellä tahansa joka saattaa vahingossa tai tarkoituksella mennä möläyttämään jotain maailmaa järisyttävän ahdistavaa.

  Mutta taisitkin eritoten tuomita propagandan – en käytä lainausmerkkejä, sillä tunnen sanan todellisen, neutraalin merkityksen, mutta todettakoon etten todellakaan pidä kampanjaa minään aivopesun välineenä – maksattamisen julkisin varoin.

  Rahoitukseen takertuminen on sinänsä toki tarpeellista, mutta vaatii hyvin tarkkaa työtä ja poliittista sekä taloudellista ymmärrystä selvittää, mikä taloudellinen tuki on mistäkin lähtöisin ja mihin käytetty. Omasta tekstistäsi paistaa lähinnä ennakkoluuloisuus uskonnollisia järjestöjä kohtaan, sekä vihamielisyys, jonka valossa tuomitset minkä tahansa uskonnollisen järjestön toteuttaman johdatustyön sillä perusteella, että sama järjestö on saanut myös jotakin rahaa jostakin kansanyhteisöllisestä lähteestä. Täysin siitä huolimatta, kuinka paljon käytännön laupeudentyötä järjestöt tekevät, lasket kaiketi ensimmäisenkin järjestön omaan agendaansa käyttämän euron osaksi niitä hyväntekeväisyyden nimessä lahjoitettuja rahoja. Valitettavasti vain jokainen tarvitsee syyn tekemisilleen, ja kun uskonnollinen järjestö toimii uskonnollisin motiivein, on vain kiittämätöntä ja epäkunnioittavaa maalailla avoin oman kannan esiintuominen aivopesevänä propagandana, kun sama kanta muodostaa pohjan koko hyvälle tahdolle. Muistettakoon vielä, että uskonnollinen ihminen on järjestössään oman omantuntonsa mukaan ja omista syistään, ja kirkko Suomessa pyrkii aivan erityisesti olemaan seurakuntansa kuva, eikä päinvastoin pyri toimimaan poliittisena auktoriteettina.

  Jos kirkon ja valtion yhteistyöhön haluaa muutosta, ensimmäinen tehokas keino olisi valtion ja kuntien puolesta vähentää voimakasta takertumista kirkon hyväntekeväisyyteen. Suomen kansa tuskin ymmärtää, kuinka moni käytännön asia huomattavasti helpottuu ja halpenee kunnille siitä syystä, että ne hoidetaan osittain tai kokonaan kirkon toimesta ja kirkollisverovaroin, sekä puolueettomien järjestöjen taloudellisella avustuksella.

  Vielä tehokkaampi keino olisi ajaa asiaa kirkon oman hallituksen kautta, mutta siitä mahdollisuudesta lienevät useimmat Piraattipuolueen jäsenet jo sanoutuneet irti jonkin sinänsä melko taikka täysin triviaalin syyn varjolla.

 8. Perinne Perinne

  Homous ja lesbous on luonnon vastaista, henkisesti sairasta.
  Luonnossa ei tälläistä esiinny, sillä se on karsiutunut ajan saatossa pois.
  Tänään kirkko tuntuu hyväksyvän homot ja lesbot seuraansa vain saadakseen kirkollisveronsa ja olevansa kaikkien kaveri.
  Huomenna ovet ovat auki varmaan pedofiileille ja eläimiin sekoileville, transvestit ja
  muut hörhöt odottaa jo vuoroaan sillä eihän ketään voi kohta tuomita vaikka mitä tekisi.
  Olisiko moniavioisuus jo suotavaa jos kirkko niin haluaa.

  Piispat ovat jo aikoja sitten unohtaneet mitä Raamatus kirjoitetaan.

 9. Morjens Morjens

  “Luonnossa ei tälläistä esiinny, sillä se on karsiutunut ajan saatossa pois.” Homoseksuaalisuus ilmenee niin sorsissa, koirissa, simpansseissa, delfiineissä, kuin hiirissä. Tieteelliset faktat kuntoon hihhuli.

  Jo antiikin kreikkalaiset panivat toisiaan takaluukkuun, ja Herra minun sisälläni kuulostaa jo aika homolta suoraan sanottuna.

  • Kommentti hyväksytty huumoriarvonsa takia.

 10. Lars Waris Lars Waris

  Eikös tätä Setaa tueta nimenomaan verovaroin? Heillä on oikeus käydä kampanjoita joita jopa ministerin ja piispojen myötävaikutuksella tuetaan! Siis normaalaista suomalaista heterokansalaista syyllistetään oikein valtion verorahoilla homofobiasta, suvaitsemattomuudesta ym. Eli jos sanoo luonnottoman asian luonnottomaksi yhtään homoseksuaalia henkilökohtaisesti syyllistämättä on ilmeisesti tällainen ei vakavasti otettava henkilö! Tällaista leimaahan nämä homofobian vastaiset kampanjat yrittävät itsenäiselle suomalaiselle lyödä ellei hän satu hyväksymään näitä luonnottomia epäterveitä seksuaalisuuden poikkeamia! Rahaa riittää tällaiseen kampanjointiin hirveitä määriä muttei yhtä reumasairaalaa saatu tolpilleen! Sääli ettei urheilujärjestöjen johtajillakaan riittänyt kanttia vastustaa aikoinaan tätä uskalla. fi kampanjaa homomielisen Stefan Wallinin vähän tiuskaistua! Mitä tasa arvoa on se että vain homomielisten äänekkäiden ja erittäin aggressiivisten vähemmistöjen mielipiteet ovat “sallittuja” . Sananvapaus ja demkratia takaisin ja nopeasti.

  • Minusta on huvittavaa, miten äärikristityt aina haluavat jatkaa sitä rooman ajan “kristillisten vaino”-leikkiä ja ylettää sen aivan mihin tahansa asiaan josta he eivät satu tykkäämään. SETA on aikalailla puolustuskannalla, eikä sillä ole varoja tai yhteiskunnallista tukea olla millään “hyökkäyskannalla” ketään vastaan. Uusnatsit & co (ja ehkä äärikristitytkin) rikkovat SETAn ikkunoita, uhkailevat ja puukottavat aktiiveja. Homoseksuaaleja raiskataan ja tapetaan kehitysmaissa osana paikallisia kulttuureja. Kristilliskonservatiivisilla alueilla homoseksuaalit nuoret tappavat usein itsensä syrjinnän paineen alla.

   “Luonnottomuus” tarkoittaa sitä, ettei sitä esiinny luonnossa. Koko maailma on luonnollinen koska muuten ilmaisu olisi järjetön. Homoseksuaalisuutta esiintyy myös eläinten keskuudessa, eikä siitä olla tieteessä erimielisiä. Näitä “luonnottomuuksia” on dokumentoitu luonossa jo vuosituhansia sitten. Yritäppä paimentaa nelijalkaisia. “Luonnottomuus”-argumentti on myös perinteinen argumentaatiovirhe koska se ei tarkoita mitään vaan yrittää vedota alkukantaisiin vastenmielisyysreaktioihin. Muun muassa tämän takia homoseksuaalisuutta luonnottomaksi kutsuvia on vaikea ottaa vakavissaan. Homoseksuaalit eivät kärsi keskimääräistä enempää terveysvaivoista, joten lienee absurdia kutsua jotain tiettyä seksuaalista suuntautumista epäterveelliseksi. Jos tälle linjalle lähdetään, olen vakuuttunut siitä että heteroseksuaalit naiset kärsivät yleisemmin raskauden tuomista terveyshaitoista.

   SETA ei myöskään ui missään rahoissa. Jostain syystä tällainen harhakuvitelma on kristittyjen piireissä valloillaan. SETAn toimintaa lähietäisyydeltä katselleena voin todeta, että suurin osa kaikesta toiminnasta toteutetaan täysin vapaaehtoisvoimin korkeintaan kahvi- ja keksipalkalla. Ei ole mitään rahoja joilla pyörittää isoja televisiokampanjoita, palkata lobbareita, ajaa ihmisiä eduskuntaan tai painattaa suuria määriä kirjoja – päinvastoin kuin monella kristillisellä järjestöllä. Minä tykkään kutsua tätä salaliittoharhaa “viherfasistivasemmistohomoseksuaalien vihakoneistoksi”, koska sille ei voi kuin nauraa jos on koskaan nähnyt miten pieni pulju SETA todellisuudessa on.

   Periaate-ero kristillisten vaikuttajajärjestöjen ja SETAn toiminnassa on siinä, että ensiksimainitut pyrkivät usein rajoittamaan toisten ihmisten ihmisoikeuksia tunnevaltaisin argumentein, kun taas jälkimmäinen yrittää puolustaa näitä ihmisoikeuksia järjellisin argumentein. Minä edustan poliittisesti kantaa, joka sanoo että ei ole perusteltua rajoittaa ihmisten toimintaa ellei rajoittamiselle löydy vahvoja yhteiskunnallisia perusteita. Esimerkiksi murhat ja ryöstöt ovat minusta yhteiskunnallisia ongelmia. Heteroseksuaalisuus tai homoseksuaalisuus eivät aiheuta yhteiskunnalle perusteltavissa olevaa haittaa, joten heteroseksuaalisuutta tai homoseksuaalisuutta on turha kieltää. Seksuaalisuus on luonnollinen osa ihmisyyttä ja sen kieltäminen saa meidät voimaan pahoin.

   yst.terv.
   Lilja Tamminen

   • Lars Waris Lars Waris

    Kristityt, jos ovat vakavissaan kristittyjä, eivät vainoa homoseksuaaleja, eivät varmasti riko Setan ikkunoita puhumattakaan murhaamisesta. Ei myöskään ole oikein että heitä, siis homoja, tuomitaan ihmisinä jne.. Homouden luonnollisuudesta olemme eri mieltä enkä ala siitä riitelemään. Mielestäni kyse on jonkinlaisesta seksuaalivietin vinoutumisesta, syytä en ala tässä pohdiskelemaan. Minä en muuten pyri millään tavoin kieltämään homoja olemasta homoja. Kuulun kuitenkin siihen ryhmään että uskon kristittyjen tavoin että ihminen voi eheytyä tällaisesta poikkeavuudesta kuten tämä “Annin” tarina osoittaa. Jos nämä raivokkaat hyökkäykset tätä tyttöä kohtaan näiden homomyönteisten taholta ovat sitä suvaitsevaisuutta niin aika erikoista se on. Suomessa ei ole yhtään lakia joka kieltäisi erikseen nimenomaan homoseksuaalisilta ihmisiltä jonkin asian. Kristilliset perusarvot ja niiden noudattaminen perustuvat raamatun sanaan ja siksi kristityt tahot eivät voi hyväksyä esim. sukupuolineutraalia avioliittoa. Mielestäni avioliitto kuuluu ihan järkiperustein vain miehen ja naisen välille perheen perustamiseksi. Ei siis ole mitään perustetta vihkiä kahta homoa tai lesboa avioon kun ei ole mitään luonnollista keinoa lisääntymiseenkään! Mikä tässä on mielestäsi järjellinen argumentti, ei mielestäni mikään. Juridisestikin ajateltuna tämä ei ole ihmisoikeuskysymys vaikka Seta niin mieluusti antaakin ymmärtää. Kukaan ei kiellä homoja elämästä niinkuin haluavat, asumasta yhdessä jne. Mikä vika on tässä rekisteröidyssä parisuhteessa kun se ei tunnu riittävän? Suomessa homous on poistettu rikoslain piiristä jne. Setan pienuus on suhteellista ainakin kovasti vähättelet tämän järjestön vaikutusvaltaa ja kokoa. Laitan tähän liitteeksi tai siis tekstin jatkoksi yhden artikkelin joka kertoo paljon tästä salaliitto asiasta. Muuten toivotan hyvää kesää T: Lars Waris

    Homoliikkeen avoin agenda:GAID-niminen homolehti 11/1987 USA artikkeli:The Overholingt The Straight America by Marshall Chirck

    Poimittu Dosentti Juha Ahvion haastattelusta
    1.Homoudesta puhuttava kovaa ja usein mediassa eli tehotoisto(perinteinen manipulaation keino)
    2.konservatiivisten kirkkojen katsannot muutettava ja tuettava homo myönteistä teologiaa
    3.kirkkojen moraalinen arvovalta murennettava
    4.on vedottava tieteeseen ja julkiseen mielipiteeseen vaikka ilman perusteita
    5.homojen on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia

    Jatkoa..
    6.On vedottava kaikessa syrjintään samoin kuin metodisesti maahanmuuttajat rasismiin
    7.homot on kuvattava positiivisesti 8.vastustajat on leimattava : Asiallisilla perusteilla ei väliä
    9.homouden arvostelijat on saatettava huonoon valoon
    10.Homofobia( sairaanloinen pelkotila= fobia )probagandatermin käyttö. Sillä saadaan vastustaja leimattua erittäin syrjivällä tavalla. Vastustaja ei enää vakavasti otettava.
    Perinteiset instituutiot on vallattava sisältäpäin:koulu,kirkko,media..
    Että tällaista luonnollista ja suvaitsevaista taktiikkaa!

 11. Matti Pöri Matti Pöri

  Voi pettymys, mä kun luulin, että olisit fiksu ja älyllisesti rehellinen. Ainakin sen kuvan sain parista muusta blogimerkinnästä, mutta tämä on ala-arvoista.

  Sinua suututtaa se, että että homoseksuaalisia tekoja rinnastetaan (homoja ei rinnasteta murhaajiin, opettele ero) murhaamiseen, kun sinä itse kutsut kampanjaa sodaksi. Tiedätkö, mitä sota on? Se on järjestelmällistä murhaamista ja tuhoamista. Mikään taho ei käy sotaa seksuaalivähemmistöjä vastaan tai ainakaa niitä seksuaalivähemmistöjä vastaan, joita SETA edustaa. Pedofiilien jahtaaminen on sentään järjestelmällistä. Ja että henkistä väkivaltaa, no sitten on sitä tämäkin älyllisesti epärehellinen kirjoituksesi.

  Kehtaavat jopa kyseenalaistaa pyhiä arvoja! Jumalanpilkkaa ja rienausta eikun siis sateenkaaren pilkkaa ja epämuodikasta ajattelua! Kyseenalaistaminen on kamalaa. Ei niitä itselleen tärkeitä asioita saa kyseenalaistaa. Vain muille tärkeitä asioita saa kyseenalaistaa.

  Kamalaa kun kirkko saa yhteiskunnalta rahaa propagandansa levittämiseen, mutta ihanaa, että SETA saa sitä, koska SETA on pyhä. Kaikkien tasa-arvo taitaakin olla luokkaa Pohjois-Korean kansandemokratia ja Eläinten vallankumous.

Vastaa