Skip to content

Yhteystiedot

Sähköpostiosoite: [email protected]

Luottamustoimet

Helsingin kaupunginvaltuuston Vihreiden valtuustoryhmän 4. varajäsen

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsen

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen johtokunnan varajäsen

6 Comments

  • Vihreiltä Naisilta saa tosiaan kuulla välillä hieman erikoisia alustuksia – myös Vihreiden periaateohjelman muutosehdotuksissa. En asetu ehdotetun seksin oston täyskiellon taakse eikä ole riskiä, että minua äänestäessään laittaisi äänensä tuollaisiin epäliberaaleihin ja todennäköisesti seksityöläisten työoloja pahentaviin aloitteisiin. Minusta paras tapa käsitellä asiaa on seksityöläisten ammattiliittojärjestäytyminen ja heidän työolosuhteidensa turvaaminen lailla ja valvonnalla.

   -Ystävällisin terveisin, Lilja

 1. Samuli Samuli

  Moi,

  Oon joitakin vuosia seuraillut sinua somessa ja vaikutat kivalta ja kiinnostavalta tyypiltä, johon mun on helppo samaistua.

  Mun mielestä politiikka on ihan täyttä absurdia vedätystä 99% ajasta, enkä väitä ymmärtäväni kaikkia näytelmiä, joita sillä domainilla pistetään pystyyn meidän veronmaksajien rahoilla.

  Katsoin, että olit äänestänyt kodinhoidon tuen poistamisen puolesta Helsingin kunnanvaltuustossa ja kiinnostaisi tietää miksi? Tämä säästö tulee osumaan kipeimmin sitä tarvitseviin perheisiin ja yksinhuoltajiin. Onko tämä aivan välttämätön säästö sinun mielestä ja mitkä syyt saivat sinut äänestämään tämän puolesta?

  Kysyn tätä juuri sinulta, koska uskoisin, että jos joku tämän asian pystyy minulle selittämään niin sinä.

  Terveisin,
  Samuli

  • Hei, kesti hetki reagoida tähän kysymykseen. Todellinen syyhän tälle oli se, että valtuustoryhmät jotka eivät jättäytyneet ns. oppositioon tekivät koko kunnan 2021 budjettineuvottelut ja päätökset tehtiin käytännössä valtuustoryhmien johtajien välillä ennen koko valtuuston istuntoa. Tämä kyseinen äänestys oli yksi opposition teatterivastaesityksistä budjettipakettia vastaan, minkä takia budjettivaltuustoryhmät äänestivät ne kaikki kumoon. Budjettioppositio laati näitä ehdotuksia tietäen etteivät ne menesty, jotta voivat sitten osoitella budjettiryhmiä sormella julkisuudessa. Tässä äänestyksessä kyse ei myöskään ollut kotihoidontuen poistamisesta, vaan Helsingin kaupungin ylimääräisestä ns. Helsinki-lisästä varsinaisen kotihoidontuen päälle.

   Laajempana kysymyksenä kotihoidontuki on selvityksissä nähty suurena kannustinloukkuna erityisesti yksinhuoltajien työllistymiselle, joka on yksi työttömyydemme suuri haaste.

 2. Moi!

  Kuuntelin taas podcastin jossa olit vieraana ”ihmisiä siis elämiä” sarjassa, ja ajattelin katsoa oletko kirjoitellut blogiin uusia tekstejä. Valitettavasti et ole oikein viimeaikoina päivitellyt ajatuksiasi tänne, mikä on aika ikävää. Kiinnostaisi kuulla kyllä tuoreempia näkemyksiäsi, sillä muutamassa vuodessa on ainakin omasta näkökulmasta katsottuna tapahtunut hirveästi (esimerkiksi havahtumista energia/ympäristö/talousongelmien monimutkaisuuteen, ja yhteiskuntien kyvyttömyyteen niiden edessä).

  Eritoten kiinnostaisi kuulla minkälaisia mietteitä sinulla on liittyen suuressa mittakaavassa fossiilisista polttoaineista luopumiseen, ja sen tavoitteen potentiaalisista vaikutuksista talouskasvuun ja yhteiskuntiin ylipäätään. Ovatko Tere Vaden, Rauli Partanen ja kumppanit mielestäsi oikeassa että elämme yhteiskunnassa jonka toiminta perustuu fundamentaalisti fossiilisten polttoaineiden ja niiden tarjoaman helposti hyödynnettävän eksergian varaan, eivätkä ne ole juurikaan korvattavissa ilman merkittäviä yhteiskunnallisia ja elämäntavallisia muutoksia?

  Jokatapauksessa, yksi toive: Laita blogisi vasempaan laitaan jokin ”Parhaat kirjoitukset”, johon voisit linkittää ainakin kirjoituksesi ”On aika herätä uuteen vuosisataan”. Tai jo pelkkä linkki kyseiseen kirjoitukseen olisi iso edistysaskel, sillä soisin sen kirjoituksen kaikkien lukevan. Myös kirjoituksesi hyvinvointivaltion kaskenpolton tarpeellisuudesta ovat jääneet mieleeni.

  Sääli että metamodernisti Facebook-ryhmä käytännössä kuoli. Itse sielä jotain koitin aikani keskustella, mutta keskustelun sävystä tuntui yleensä olevan metamodernismi kaukana, sillä liian monella tuntui olevan käsitys että omat ”oikeat mielipiteet” ovat automaattisesti metamoderneja mielipiteitä ja ulostuloja, ja muut mielipiteet ovat sitten niitä vanhoja ummehtuneita vääriä mielipiteitä jotka sitten ovatkin ei-metamoderneja. Tahtotilaa oli ehkä ymmärtää ”vastapuolta” normaalia internet-keskustelua enemmän, mutta ei sitä siltikään ollut niin paljoa että keskustelun taso olisi ollut kovinkaan hyvä.

  Olen ajoittain miettinyt voisiko tuota asiantilaa parantaa jollain teknisillä keinoilla. Melkein toivoisin että sen kirjoituksissa olisi minimipituus, vähentäisi ehkä ainakin joitain selkäydinreaktioista johdettuja nopeita kirjoituksia, jotka on kirjoitettu kiihtyneessä tilassa ja ovat täten erittäin epärakentavia eivätkä yleensä kovinkaan uusvilpittömiä. Toivoisin melkein että keskustelu voisi olla tyyliin kirjeenvaihtoa, eli paluuta vanhoihin tekniikoihin. Kirjeen käsin kirjoittamista alusta loppuun ja viemistä postiin tuskin kovin monikaan voi yhden tuohtumuskohtauksen aikana viedä loppuun asti, vaan asiaa ehtii miettiä ja tuohtumusta tasoitella prosessin aikana kerran jos toisenkin. Ja muistaa siinä ohessa toisen henkilön ja mielipiteen kunnioittamisen.

  Mutta, vaikka teknisiä keinoja keksisikin, niin ei helppoa niitä tietenkään ole taikoa konkretiaksi asti.

  Mutta tälläisiä olen miettinyt. Terveisiä ja kaikkea hyvää sinulle.

Vastaa