Skip to content

YLJA 6/2017: Rakennuslupia Kruunuvuoreen ja Sompasaareen sekä uhkasakko asbettijätteestä

Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajoston kokous 13.10.2017.

3) Rakennuslupa kerrostalon ja jätekatoksen rakentamiseksi Haakoninlahdenkatu 1, Kruunuvuorenranta

Helsingin asuntotuotantotoimisto on hakenut rakennuslupaa kerrostalolle Kruunuvuorenrannassa.

Päätettiin esittelijän täydennetyn esityksen mukaan.

4) Rakennuslupa kahden kerrostalon rakentamiseksi Disankatu 3, Kruununvuorenranta

Helsingin asuntotuotantotoimisto on hakenut rakennuslupaa kerrostalolle Kruunuvuorenrannassa.

Esityksen mukaan.

5) Rakennuslupa kahden kerrostalon rakentamiseksi Haakoninlahdenkatu 3, Kruununvuorenranta

Esityksen mukaan.

6) Rakennuslupa kahden teollisuusrakennuksen rakentamiseksi Hankasuontie 11, Malminkartano

Harmaa, iso teollisuusrakennus läntisen Malminkartanon teollisuusalueelle.

Esityksen mukaan.

8) Rakennuslupa asuinkerrostalon rakentamiseksi Fregatti Dygdenin kuja 4, Sompasaari

Urbaanit lapsiperheet -niminen hanke Sompasaaressa. Asuntoja rakennetaan 40. Rakennuksessa on mielenkiintoisia tilasuunnitteluratkaisuja.

Esityksen mukaan.

9) Rakennuslupahakemus asuinkerrostalon rakentamiseksi, Priki Venuksen kuja 5, Sompasaari

Esityksen mukaan.

10) Niemen Romukauppa Oy:n hakemus toiminnan aloittamiseksi ympäristölupahakemuksen muutoksenhausta huolimatta

Niemen Romukauppa Oy:llä on voimassaoleva ympäristölupa Helsingin kaupungin ympäristölautakunnan 2009 myöntämänä. Luvan mukaan laitoksella saa vastaanottaa vuosittain enintään 4 500 tonnia metalliromua.

Niemen Romukauppa Oy hakee lupaa toiminnan laajentamiselle siten, että vastaanotettavan romun määrää kasvatettaisiin 19 750 tonniin. Lisäksi uutena toimintana on tarkoitus aloittaa romuakkujen vastaanotto ja välivarastointi. Vuosittain vastaanotettavien romuakkujen määrä olisi 50 tonnia, joka sisältyy e.m. laajennettuun romumäärärajaan. Laitoksella ei vastaanoteta tuottajavastuun mukaista SE-romua. Työkoneiden tarvitsemia kemikaaleja ja polttoöljyä on säilytettävä polttoöljyä ja voiteluöljyä lukittavassa kontissa.

Toiminnalle on asetettu nykytilassa 2500 euron suuruinen vakuus, jonka katsottiin riittävän ympäristön saattamiseksi ennalleen luvastapoikkeamistilanteissa.

Esityksen mukaan.

11) Jätelain mukaisen uhkasakon asettaminen yksityishenkilölle Akkutie 24:n tontilla huolimattomasti varastoitavasta asbettijätteestä

Tontilla on tarkastusten yhteydessä todettu rikkoutuneita mineriittilevyjä ja kasa vanhoja kattolevyjä pakkaamattomina ja ilman varoitusmerkintöjä. Säilytysalueella on hiekkapohja. Aiemmin on annettu suullinen kehoitus ryhtyä asbestipitoisen jätteen siivouttamiseksi tontila asbestityönä.

Helsingin ympäristökeskus on 16.5.2017 kirjallisesti kehoittanut ryhtynyt toimenpiteisiin asbestijätteen siirtämiseksi pois tontilta. Kehoituksessa pyydettiin toimittamaan jäte luvanvaraiseen varastointipaikkaan, esim. HSY:n Ämmäsuon käsittelykeskukseen. Asbestia sisältävän jätteen pakkaaminen ja poistaminen on luvanvaraista asbestityötä, johon tarvitaan asbestityöluvan omaava taho. Hiekkapohjasta on poistettava se osa, johon on sekoittunut levyjen osia.

29.5.2017 Kuljetus ja Keräyspaperi Sydänmaa Oy ilmoitti ryhtyvänsä toimenpiteisiin kesän 2017 aikana. Myöhemmin päätökseen velvoitettu pyysi lisäaikaa ja arvioi, että elokuun puoliväliin mennessä työ olisi suoritettu.

Tontilla tehtiin 27.9. tarkastus, jossa todettiin, että mineriitti- ja kattolevyt olivat edelleen tontilla. Ympäristö- ja lupajaosto määrää asbestijätteen asianmukaiseen poistamisen ja määrää että jätteen säilytyspaikkojen pohjamaata poistetaan saastuneilta osin 10.11.2017 mennessä sekä velvoittaa ilmoittamaan työhön ryhtymisestä kolme työpäivää ennen työn aloittamista. Ympäristö- ja lupajaosto asettaa määräyksensä voimaksi yhteensä 10 000 euron uhkasakon.

Published inpolitiikkaympäristö- ja lupajaosto

Be First to Comment

Vastaa