Skip to content

Vietnamilainen ravintola Tre Viet

Helsingin itäkeskuksesta etsin eräänä torstai-iltana edullista mutta hyvää ruokapaikkaa. Itämaisesta ruoanlaitosta hänkin kiinnostunut äitini ehdotti aasialaista. Muistelin nähneeni hansasillalla jonkun pikaruokawokkipaikan, mutta vastaan tuli vietnamilainen ravintola Tre Viet. Itämaisten keittiöiden ruokia itse päivittäin kokkaavana, monet kiinalaiset, thaimaalaiset, vietnamilaiset ja japanilaiset ravintolat tuntuvat yhtä autenttisilta kuin Atrian roiskeläpän myyminen italialaisena pizzana. Tre Viet on tässä säännössä poikkeus. Ennen käyntiäni elin uskossa, ettei Suomesta saa mistään vietnamilaista nuudelikeittoa – Phở:ta.

Alkupaloiksi tilasimme jättikatkarapu- sekä seafood-kevätkääryleet. (á 4,50€), jotka tarjoiltiin makean chilikastikkeen kera. Hieman mössöisestä koostumuksesta ja vaatimattomasta ulkoasustaan huolimatta, kääryleet olivat oikein hyviä, joskin hieman kinkkivibaisia.

Illan suuri yllätys oli pääruoka. Tilaamani naudanlihasiivuilla päällystetty nuudelikeitto Phở Bở (á 13€) oli annoksena kuin suoraan vietnamilaisen katukeittiön ständiltä — mikä siis on hyvä asia! Naudan luista ja kärähtäneestä inkivääristä tuntitolkulla keitetty liemi oli taivaallista. Litteissä riisinuudeleissa oli täydellinen koostumus ja kypsyysaste. Lisukkeeksi tuotiin limetti sekä Sriracha- ja chili-hoisin-kastiketta, joilla rankan viikon jälkeen pystyi rankaisemaan makuaistiaan niin paljon kuin uskalsi. Olisin ehkä toivonut raaempaa lihaa.

Vaikka ravintola on sisustettu hieman mauttomasti, oli palvelu jotain mitä odottaisi lähinnä vähän hienommassa ravintolassa. Tarjoilija oli nopea ja sujuva otteissaan, puhui hyvää suomea ja oli otettu vietnamilaisen ruoan tietämyksestämme. Ruoan kera joimme isot lasit kivennäisvettä, joista meitä ei laskutettu. Suosittelen ehdottomasti tilaamaan hinnaltaankin hyvää Phở:ta. Vihdoin kaukoitämainen ravintola, joka ei tarjoile vain ’jotain jauhokastikkeessa’!

Lasku/ruokailija: 17,50€ (tuhti alkuruoka, tuhti pääruoka, soodavesi)
Ajankohta: Huhtikuu 2012

Arvosana: 4/5 liljawattia (LW)

 

Published inRuoka

2 Comments

Vastaa