Skip to content

Kategoria: muuta

Koneelle puhuminen on noloa – mitä seuraavaksi?

En juuri kirjoita viihteellisemmistä aiheista, mutta sitä on kaivattu, joten yritän. Minulla nimittäin sattuu olemaan kosketusnäyttöjen käytöstä syntynyt ranteen tulehdus.

Tulevaisuusfiktiossa esitellään usein unelmina käyttöliittymiä, jotka todellisuudessa kuitenkin ovat äärimmäisen epäkäytännöllisiä. Suurin yhdistävä tekijä on, että ne vaikuttavat pintaraapaisulla siisteiltä. Joskus kuitenkin yritetään kaupallistaa näitä populaaritieteiselokuvien keksintöjä, koska niillä ainakin saa huomiota. Valitettavasti joskus jopa kuluttajille, virkamiehille ja poliitikoillekin myydään asioita imitoimalla scifiä. Kaikki muistanevat sosiaalisen median “Solar Roadways”-kuhinan. Idea osoittautui nopeasti älyttömäksi kun teki vähän laskelmia.

 

Kynnyksellä tuntemattomaan

Ensimmäinen muistamani uusivuosi oli se kun isä äidin vastustuksista huolimatta osti raketteja ja moonbootseissa räjäytti ne taivaalle rivitalojen ympäröimän lipputangon kupeesta Vantaalla. Jännitti. Tämä oli 90-luvun alkua. En osannut kuvitellakaan, millaista elämäni kirjo tuli olemaan; mihin ihmisiin tutustuisin ja mitä elämälläni tekisin.