Skip to content

YLJA 10/2017: Rakentamisen Ruusu

4) Rakentamisen Ruusu -tunnustuksen saajan valinta

Valittiin Rakentamisen Ruusun saajaksi Vihreistä Vihrein -viherasuintalorakennushanke. Esittelytila Laiturissa alkaa klo 16 palkitsemistilaisuus.

5) Rakennuslupahakemus asuinkerrostalon rakentamiseksi toimistotalon tilalle, Punanotkonkatu 2, Ullanlinna

Vanhan poliisiaseman tilalle rakennettavaan asuinkerrostaloon haettiin rakennuslupaa.
Sisäpihaan käynti on toteutettu innovatiivisen katutason läpikäynnin avulla.

Osa kaavan mukaisesta pysäköintitilasta tulee maan alle ja osa maanpinnalle.

6) Rakennuslupahakemus opiskelija-asuntotalon rakentamiseksi, Näätätie 20, Herttoniemi

Herttoniemen sairaalan läheisyyteen, Kettutien ja Siilitien kohtaamispaikkaan lähelle Siilitien metroasemaa rakennetaan opiskelija-asuntoja. Rakennuksesta tulee pitkulainen, nelikerroksinen ja ympäristön rakennusilmettä myötäilevä.

 

 

7) Lausunto hallinto-oikeudelle 

Asuntotalon osakkeenomistaja Kampissa vaati aiemmin ympäristö- ja lupajaostoa velvoittamaan vuonna 1999 talon yhteyteen rakennetun saunarakennuksen katon purkamista, jotta hänen katoksen yläpuolella oleva ikkunansa palautettaisiin entiseen korkeuteensa. Jaosto päätti olla asettamatta velvoitetta katoksen purkamiseksi.

8) Velvoittaminen rakennustyön loppuunsaattamiseksi, Kaitalahdenkuja 16, Laajasalo

Asetettiin uhkasakko saattamaan loppuun rakennustyöt ja siistimään tontin 1.10.2018 mennessä.

9) Oikaisuvaatimus lupayksikön arkkitehdin tekemästä hissien rakennuslupapäätöksestä

Taloyhtiö haki esteettömän hissin rakennusehdotuksellaan lupaa rakentaa hissi rakennussuojelukohteeseen. Lupaa hakemuksen mukaiselle hissihankkeelle ei myönnetty. Taloyhtiö laati oikaisuvaatimuksen. Ympäristö- ja lupajaosto hylkäsi oikaisuvaatimuksen.

Suosittelen henkilökohtaisesti taloyhtiötä neuvottelemaan rakennusvalvonnan kanssa siitä, miten hissihanke voitaisiin toteuttaa suojeluarvot paremmin säilyttäen.

 

Published inpolitiikkaympäristö- ja lupajaosto

3 Comments

  1. mikko mikko

    Miten voidaan palkita Ruusulla talo joka ei ole ollut oikein edes vielä käytössä, ja jonka idea kasvillisuuden peittämästä julkisivusta ei ole myöskään todistettu vielä onnistuneen. Nyt siellä seisoo raakabetoninen elementtitalo saumoineen ja jonka kasvillisuus on istutettu pienehköön multa-alaan joka kesällä on vaarassa kuivua, eli sen kasvaminen julkisivua peittämään on aika kyseenalaista. Palkinnoilla lienee tarkoitus ohjata arkkitehtuuria tiettyyn suuntaan, joten on erikoista jos palkitaan ennen kuin talon toimivuutta on koeteltu. Ja ihmettelen kyllä sitä että betonielementit tuodaan tälla tavoin takaisin julkisivuiksi, kun niitä ei ole koettu kestäviksi eikä kauniiksi.

    • Sanotaanko, että et ole ainoa joka tuota kysyi 🙂

Vastaa