Skip to content

HKLJ 13/2014: Kaikki seisoo

Automaattimetro

V.t. toimitusjohtaja Judström: Laituriovien tekniset ongelmat ovat edenneet

Siemensiltä Harkitaan mikä on seuraava viisain vaihtoehto edetä. Kaupunginhallitukselle annetaan maanantaina tilannekatsaus. Eteneminen Siemensin kanssa ei ole ollut sitä mitä toivottiin.

M100-sarjan sarja-asennusten aloittaminen on edelleen viivästynyt. Siemens katsoo, ettei tämä lykkää aikataulua, vaan ainoastaan laiturioviprojekti lykkää aikataulua.

Siemens on myöhässä
Siemens on syyskuussa ilmoittanut, ettei automatisointi voi valmistua elokuuksi 2016. Siemens on ilmoittanut ainoaksi esteeksi laituriovien suunnittelun ja toimituksen.

HKL ei ole luopunut kannastaan, että aikataulu elokuu 2016 on sitova. HKL arvioi, että Siemensin laiturioville ilmoittamat asennusajat ovat kohtuuttoman pitkiä.
Valmiusasteet
Helsingin metron automatisointi 60,1%
Länsimetron automatisointi 18,9%
Metrovarikon laajennus 47,1%

Länsimetro on louhittu valmiiksi
Kaikkien asemien rakentaminen on käynnissä

Myöhästyminen

Alkuperäiseen sopimukseen verrattuna 48 kuukautta
Etenemissopimuksen aikatauluun verrattuna 15 kuukautta.

Siemensille maksettu n. viidesosa hankkeen hinnasta. Siemens on esittänyt lisätilauksia n. 21 miljoonan euron edestä, mikä vastaa n. viidesosan korotusta hankkeen hintaan.

HKL on vielä valmis keskustelemaan steco:ssa viikolla 41.  Jos sitoutumista projektin aikatauluun korkealla tasolla ei saada, automaattimetroprojekti seisoo käytännössä paikallaan.

Infra 1) Varikoiden ja asuinkiinteistöjen talvikunnossapito

Esityksen mukaan.

 

Published inHKL

Be First to Comment

Vastaa