Skip to content

Kommentoinnistani varavaltuutettu Xia:sta

Sosiaalisessa mediassa esittämäni kommentti Helsingin varavaltuutettu Belle Selene Xia:n mediaroolista Perussuomalaisissa ja hänen koulutustaustastaan ovat kuohauttaneet verkkokeskusteluissa mm. hommaforumilla. Tämän johdosta sovin lauantaiaamulla tapaamisen Xia:n kanssa kasvotusten, jotta voisin esittää harkitsemattomasta huhun esille nostamisesta anteeksipyyntöni ja voisimme selvittää asian suoraan. Perussuomalaisten verkkosivuilla julkaistiin tänään tosin aiheesta myös kommentointiani käsittelevä uutinen, jossa ei mainittu tapaamistamme.

Belle Xia on tietääkseni suomalaisen korkeakoulun kepulikonstein läpäissyt nolla, jolla ei ole mitään sanottavaa mihinkään. Hän on persujen rotupesutuote.
– Kommenttini Ossi Mäntylahden (kok.) Fb-seinällä

Kommenttini taustaa Perussuomalaisten uutisesta
Kommenttini taustaa Perussuomalaisten uutisesta

Päätimme lauantaina julkaista blogissani yhteisesti mietityn kirjoituksen aiheesta, joka tulee tässä.

Tamminen – Minusta oli myös tärkeää kuulla Xia:n versio plagiointihuhusta, jonka nostin harkitsemattomasti esille verkkokeskustelussa. Tapaamisemme auttoi myös ymmärtämään Xia:n taustaa, ajatusmaailmaa ja toimintaa valtuustossa. 

Xia – Koska olen suorittanut opintoni melko nopeasti ja saanut vaihtelevia arvosanoja,  ymmärrän, että se herättää ihmisissä epäilyjä, mutta kaikki plagiointihuhut ovat aiheettomia. Tekemäni tutkimustyöt ovat julkisesti tarkistettavissa. Olen kuullut aiemminkin vastaavia väitteitä, mutta plagiointisyytökset ilman todisteita ovat kunnianloukkaus ja suhtaudun niihin erittäin vakavasti. 

Tamminen – Vaikka tapaamisemme aihe oli vakava saimme samalla kosketusta toistemme puolueiden valtuustotyöhön ja näiden toimintaan. Uskon siihen, että ihmisten pitäisi tavata kasvotusten keskustelemaan asioista useammin, ja että se vähentäisi eri ryhmien välisiä turhia jännitteitä. Tämä pätee paitsi poliittisten puolueiden myös muun kansan syvien rivien kohdalla; segregaatiota vastaan on tärkeä toimia yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi.

Xia  Lähdin politiikkaan, koska haluan vaikuttaa asioihin, ja olen tehnyt paljon poliittista työtä. Aloitteiden suhteen olen toiminut kuntalain mukaisesti. En ole hankkinut allekirjoituksia, koska haluaisin käyttää aikani sen sijaan itse kokouksiin osallistumiseen, enkä näe allekirjoitusten hyötyä. Se, että olen nähnyt mitä yhteiskunnallisia muutoksia olen aloitteellani saanut aikaan, riittää minulle. Suomessa asuu fiksuja ihmisiä, joten annan tekojeni puhua puolestaan.

Xia – Olen huomannut, että osa Helsingin kaupunginvaltuutetuista tahallaan vääristävät faktoja saadakseen oman tahtonsa läpi; aikaa käytetään politikointiin ja oman edun tavoitteluun mieluummin kuin kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja yhteistyöhön. Kaupunkilaiset saavat vapaasti ilmaista huoleenaiheensa ja poliitikkojen rooli on ratkaista kaupunkilaisten huolenaiheita. Tarvitsemme toimenpiteitä ja uudistuksia, erityisesti kun talous menee huonosti. 

TamminenVaikka puolueemme usein julkisessa keskustelussa nähdään toistensa vastakohtina, oli meillä kuitenkin paljon yhteisiä näkemyksiä yrittämisestä, nuorten syrjäytymisestä, kuntapolitiikan haasteista ja Suomen tulevaisuudesta. Meillä molemmilla oli myös yhteisiä kokemuksia poliitikkoina toimimisen negatiivisemmista lieveilmiöistä.

Xia painotti ymmärrettävästi myös, miten tärkeätä hänelle on suojata yksityisyyttään ja käsitteli tapaustani varsin asiallisesti. Pyydän siksi jälleen kerran anteeksi harkitsematonta kommenttiani.

belle-selene-xia-lilja-tamminen


Sen sijaan minun on vaikea käsittää Facebookissa riepotteluuni osallistuneita mm. Muutos 2011 -puolueen edustajia, jotka ilmeisesti ymmärsivät ”rotupesu/mamuwashing”-termin jollain tapaa rotuoppiin perustuvaksi – ja jos oikein ymmärsin, halusivat minulta heidän erottelevaa etnisyyskäsitystään tukevan lausunnon. Se, että tiedostaa eräiden ”maahanmuuttokriitikoiden” keskuudessa olevan rotuajattelun ja ihmiskuvan olemassaolon ei tarkoita, että sitä kritisoidakseni minun täytyisi pitää rotuajattelua perusteltuna lähtökohtana ihmisten tarkastelulle ylipäätään.

Selvyyden vuoksi, viittaan Mamuwashing -termillä viherpesun kaltaiseen kansainvälisesti käytettyyn julkisuusstrategiaan, jossa maahanmuuttajavastaiseksi leimaantunut taho pyrkii löyhästi maahanmuuttajamyönteisiksi tulkittavin julkisuustempauksin pesemään pois maineensa tahroja, kuitenkaan muuttamatta niitä alkuperäisiä toimintatapoja, jotka leimaantumisen aiheuttivat.

Tapauksen yhteydessä olen saanut erikoisia salaliittoteorioihin viittaavia irrallisia yksityisviestejä perussuomalaisten kannattajiksi itsensä lukevien henkilöiden taholta sekä lukenut nimettömien verkkokeskustelijoiden mielikuvituksekkaita väkivaltafantasioita itsestäni. Xia itse käsitteli tapauksen varsin asiallisesti.

Published inpolitiikkavastineet

53 Comments

 1. Hei Lilja, kiitos tapaamisesta lauantaina! Oli mukava keskustella kanssasi. Olet erittäin fiksu ja suorasanainen nuori nainen. Olen myös positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon yhteistä meillä on. Kiva, että tämä väärinkäsitys saatiin ratkaistua meidän välillämme rakentavalla keskustelulla. Kiitos myös siitä hyvästä, mitä olet tehnyt syrjäytyneiden nuorten eteen. Toivon vilpittömästi, että jatkat hyvää poliittista työtäsi. On ilo, jos voisimme tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä politiikassa Helsingin kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Paljon tsemppiä ja jaksamista!

  • Ei Perussuomalainen Ei Perussuomalainen

   Nyt pitäisi koetella Suomen oikeusjärjestelmän tasapuolisuutta l. syyllsistyykö Silja Tamminen rotuvihan lietsontaan.
   Mikäli esimerkiksi Halla-Aho olisi tällaisen lausunnon antanut, niin kyllä olisi meteli noussut ja raastuvan ovet heiluneet. Onko niin, että Vihreiltä sallitaan kaikki, jopa melko pitkälle mennyt ministerin valehtelu ja totuuden kertomatta jättäminen väärin muistamiseen vedoten.
   Kyse on lähinnä siitä kuinka pitkälle sallimme vihreän anarkian ja Suomen vahingoittamisen jatkuvan. Tamminen ilmeisesti huomasi menneensä liian pitkälle ja anteeksi pyyntö tähdännee vakavien seuraamusten välttämiseen.
   Mieti Silja mitä olet suustasi päästänyt ja häpeä, kerrankin meillä on maahanmuuttaja, joka tekee töitä ja opiskelee mikä lienee suhteellisen harvinaista.

 2. Lepakko Lepakko

  Tuo mitä Lilja tarkoitti sanoa ensimmäisessä kommentissaan oli hiukankaan omaan ajatteluun kykenevälle aika selvä. Ei siinä oikeasti ollut rasismia, mutta Lilja halusi sanoa, ettei Belle ole ”oikeasti” mukana politiikassa muuten kuin Perussuomalaisten monikulttuurimannekiinina. Monen ihmisen rasismista pöyristyminen oli samoin luettavissa tahalliseksi ja sarkastiseksi, ja se oli mielestäni ihan oikein.

  Eikös olekin mukavaa, kun sanomisia ymmärretään aivan tahallaan väärin vain siksi, että niitä voidaan käyttää lyömäaseena ja toitottaa tiedotusvälineissä sitten omaa pöyristymistään tai hämmentymistään kun se-ja-se sanoi niin kamalan pahasti että paha mieli oikein tuli. Tahallinen värintulkinta on nykyisin inhottavan yleistä ja todella paskamainen tapa.

  • Elämää vain Elämää vain

   tarkoitatko Lepakko nyt vihreitä, perussuomalaisia vai molempia (meitä kaikkia)? Vastaapa aivan rehellisesti! Katsotaan, miten paljon sinusta löytyy tasa-arvoisuutta ja oikeinymmärryskykyä. Omasta puolestani totean, että mainitsemasi tahallinen väärinymmärtäminen on kovin ärsyttävää riippumatta ollenkaan siitä mihin (esim. poliittiseen) tarkoitukseen sitä käytetään. Annetaankos kaikille tasapuolinen oikeus ajaa asiaansa, mieluiten muita mustamaalaamatta. Vähintä mitä vakavastiotettavalta vaikuttajalta voi vaatia on hyvä ja rakentava argumentointi, ei alatyylinen öykkäröinti vastapelurin maineen pilaamiseksi. Niin, vastaapa rehellisesti sinäkin!

 3. hsalonen hsalonen

  Ihan hyvä, että seisot FB-kommentointisi takana.

  Kommenttisi oli kuitenkin asiaton ja loukkaava. Nyt kun olet sitä vähän avannut, olen yhä samaa mieltä.

  Sen sijaan Xia näyttää ottaneen tilanteen rauhallisesti ja poliittisesti ovelasti, maksimoiden myös oman näkyvyytensä positiivisessa valossa.

  PS. Ihan ketä vaan – kansallisuudesta riippumatta – saa syyttää plagioinnista, mutta kannattaa ensin hakea todisteita, eikä yleinen lehtiartikkeli joistain epärehellisistä kiinalaisista oikein käy tähän tarkoitukseen..

 4. Risto Jääskeläinen Risto Jääskeläinen

  Onhan meillä ollut muitakin maahanmuuttajataustaisia kuntapoliitikkoja mm. Kotkan Freddy van Wonterghem. Eihän kyse vain ole suojaväristä?

  Siitä anteeksipyynnöstä näyttää olevan suunnitelmaa, vaan miten lienee toteutus? Se ei oikein hypännyt silmille y.o. artikkelista.

 5. Pertti Jarla Pertti Jarla

  Miten olisi tuo kohta ”Pyydän siksi jälleen kerran anteeksi harkitsematonta kommenttiani.”

  • Risto Jääskeläinen Risto Jääskeläinen

   Ok, onhan se siellä. Ehkä luin vain nuo Tamminen:-alkuiset kappaleet.

 6. Näkisin mielelläni lainauksen, jossa kirjoitteluuni sisältyy mitään rasismiin viittaavaa. Jos kyse on Taloussanomien linkistä, niin se toimi vain lähdeviitteenä termille ”kiinalainen opiskelutapa”, joka siis käsittääkseni on valtavirtalähteiden mukaan Kiinassa ihan arkinen ja normaali (eikä tähän siis sisälly mitään vitsiä).

  • j j

   arkinen ja normaali. kuten geneettinen, ehkä jopa kiinalainen tapa,

  • Risto Jääskeläinen Risto Jääskeläinen

   Onko se todellakin noin vaikeaa? Taloussanomien lainaus toi esille meidän kulttuurissa paheksutun ja mahdollisesti Kiinassa yleisen tavan (artikkeli saattoi olla rasistinen jo itsessään?). Kun Tamminen kytki tämän yhteen tietämäänsä kiinalaisopiskelijaan Suomessa perehtymättä tämän yksilön tekemisiin, niin eikö tämä ole selvästi rasistinen käytäntö? Siis yksikön leimaaminen ryhmänsä perusteella?
   Koska en ole FB:ssä, en esitä täsmällistä lainausta, mutta tuollainen kuva on päässyt syntymään.
   Onko kyse suojaväristä?

  • Fenlanren Fenlanren

   Tässähän se monikultturistien ongelma onkin. Jos olisit yleistänyt jonkun negatiivisen ominaisuuden koskevan vaikka kaikkia afrikkalaisia tai mustaihoisia, niin taatusti ymmärtäisit tehneesi väärin. Jokainen Vihreä olisi ymmärtänyt. Nyt kun kyseessä oli kiinalainen, niin lähinnä ihmetellään ääneen miksi jotkut ihmiset närkästyvät.

   Tasa-arvoinen kohtelu kuuluu kaikille. Ei vain monikultturistien valikoimille vähemmistöille

   Terveisin kiinalaistaustainen suomalainen (ja ylpeä siitä.)

  • JL JL

   Niinpä niin. Luuletko voivasi itse päättää milloin kirjoituksesi on rasistista ja milloin ei? Kun vähättelet henkilöä (sekä puoluetta) vetoamalla tämän ulkomaalaistaustaisuuteen, niin sinut voidaan yksipuolisesti tuomita rasistiksi, ja se hakarististigma pysyy naamassasi pidempää kuin nuo typerät lävistykset.

   • En minä ole vähätellyt ketään ulkomaalaistaustaisuuteen vedoten. Mistä sinä olet tällaista tietoa saanut?

    • JL JL

     Jos totetat, että joku henkilö on akateeminen nolla, eikä tällä ole mitään sanottavaa mihinkään ja että hänet on valittu vain rotupesutuotteena, niin silloin käytät hänen ulkomaalaistaustaisuuttaan vähättelyn argumenttina.

     Halutessaanhan Xia olisi voinut ”räjähtää” ja alkaa hakkaamaan yltiösuvaitsevaiston tyyliin helvetillistä sotarumpua, etkä olisi millään selittelyllä kyennyt puolustamaan asemaasi.

     • Henkilön Y poliittiset meriitit ja puoluejohdon päättämä mediastrategia ovat toisistaan erillisiä asioita, eikä siitä voi kukaan selväjärkinen pitää henkilöä Y vastuussa.

     • JL JL

      ”Henkilön Y poliittiset meriitit ja puoluejohdon päättämä mediastrategia ovat toisistaan erillisiä asioita, eikä siitä voi kukaan selväjärkinen pitää henkilöä Y vastuussa.”

      Tuo on totta. Mutta jos jotakuta vähätellessäsi viittaat tämän ulkomaalaistaustaisuuteen samassa asiayhteydessä, niin Pandoran lipas aukeaa (kuten olet varmasti huomannut). Vertaisryhmäläisiä löytyy esim. perussuomalaisista, joiden ympärillä nämä väärinymmärtäjät pörräävät kuin Sauronin aaveratsastajat…

  • Juha Juha

   Just tollanen tyypillinen vihreä läskipaska tulee huuteleen.

   Kiinalainen opiskelutapa on pikkusen tehokkaampaa ku tollasella kommarilla.

 7. Anonyymi Anonyymi

  Kommenttisi on rasistista vihapuhetta ja sinut pitäisi tuomita kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

 8. Tyypillinen viherlimamädättäjä kaksoisstandardeineen.Laitetaanpa sen kiinalaisen tilalle parempikulttuurinen herrakansalainen somaliasta ja sama lause on julmaa rasismia…Olet säälittävä ihmispaska.

  • Olen toistuvasti nähnyt tilanteita, joissa vihamielisyys vain lietsoo lisää vihamielisyyttä. Kuka tahansa saa Suomessa kommentoida kaupunginvaltuutettujen toimintaa sananvapauden nimessä. Mielestäni on täysin hyväksymätöntä, että puramme pahaa oloa muita kohtaan tällä tavoin. Olemme kaikki ihmisiä, joilla on ihmisarvo, eikä kukaan ansaitse tulla kohdelluksi tällä tavalla.

   Lähdin politiikkaan tehdäkseni hyvää yhteiskunnalle. En hyväksy tällaista ihmistä alentavaa toimintaa. Toivon, että voimme Suomessa sivistyneinä ihmisinä antaa muille hieman tilaa hengittää ja kehittyä, kun kukaan ei ole täydellinen, eikä tarvitse ollakaan.

   Liljaan kohdistuvat vihapalautteet alkavat jo vakavasti ahdistaa minua.

   • Elämää vain Elämää vain

    Hyvä asenne sinulla. Nyt vain jäämme odottamaan vastaantuloa ja vihreää valoa. Toisin sanoen: oman egon pönkittämisestä: muiden yläpuolelle asettumisen – suvaitsemalla – kuten tavataan sanoa :luopumista ja aitoa kohtaamista ihan vaan tavallisten ihmisten kesken. Myös politiikassa. Ja sitämyöten, myös oikeiden ongelmien ja ratkaisujen havaitsemista.

 9. Anonyymi Anonyymi

  Rasittavinta on se, että kaiken maailman juneslokat pääsevät nyt jeesustelemaan satiiris-ironisilla rasismikorteillaan. Lienevät onnensa kukkuloilla tästä XiaGatesta.

 10. Timppa Timppa

  Sinun tulisi saada samanveroinen tuomio kuin Seppo Lehto: 2 vuotta ja viisi kuukautta ehdotonta!

 11. Ville Vainio Ville Vainio

  Tuollaisen Viherstalinistivemakon mielipiteet voi jättää ihan omaan arvoonsa. Se on aivan sama puhuuko tuossa naisessa pää, vai perse, puheen sanoma on aina sama. Se, että hän seuraa sokeasti näitä viherstalinisti-natseja on jo sinällään osoitus hänen aivottomuudestaan. Jos puoluetta johtaa vihervemokkojen vitunpesuveden jäännös sakka, osoittaa se, että puolue on vanhalle vitulle haiseva jakojäännös, jonka kautta yrittävät vaikuttaa kaikki vanhat stalinistit ja äärivasemmistonatsit.

  • B B

   Avohoito ei vaan toimi, kuten tästäkin kommentista huomaa.

   • Pera Pera

    Itsestäsikö puhut? Toi Ville käytti hieman….ehem….värikästä kieltä mutta en kyllä hulluksi kävis sanomaan kaveria joka vihaa vihreitä syvästi. Niitä on nimittäin PALJON! Ja tässä yksi. Minäpä kerron vihreiden suurimman ongelman, syyn, miksi ne pitäisi oikeastaan upottaa vaikka itämereen. HE TEKEVÄT POLITIIKKAA TUNTEELLA! Mietikkääpä hetki omassa päässänne noin yleisesti, että onko parempi tehdä politiikkaa järjellä ja logiikalla, vai tunteella. Kun kyseessä on 5-miljoonaisen väestön omaava (ent.) varakas valtio…. ”Kun ne ketut (ehkä) kärsii, oivoi” ei ole loogista, järjenkäyttöä vaativaa politiikkaa. Mutta eipä vihreiden äänestäjätkään mitään forrest gumppeja ole. Forrest oli fiksumpi. 😀

 12. Mika Mika

  Hei Lilja,

  Minusta on hienoa, että pyydät reilusti anteeksi Belleltä – ja vielä kasvotusten. Siihen ei kovin moni ihminen pysty. Sen sijaan annan hieman risuja siitä, että anteeksipyyntösi kohdistuu vain plagiointisyytöksiin mutta vaikuttaa edelleen siltä, että seisot sen takana, että Belle on vain perussuomalaisten suvaitsevaisuusmannekiini. Puoluetta voit tietysti arvostella tai loukata miten haluat – epähenkilönä se tuskin pahastuu -, mutta minusta tuo väite on loukkaava Belleä kohtaan. Eikö se epäsuorasti vihjaa, että hän ei joko tajua olevansa vain mannekiini ja tulee siten vain hyväksikäytetyksi tai sitten niin, että hän tietää olevansa mannekiini ja opportunistisesti käyttää tilaisuutta hyväkseen?

  Onko niin mahdoton ajatus, että perussuomalaiset eivät olekaan niin kategorisesti maahanmuuttajavastainen puolue kuin mediassa annetaan ymmärtää ja että perussuomalaiset arvot saattavat hyvinkin vedota myös muihinkin kuin pelkästään etnisiin tai syntyperäisiin suomalaisiin? Miten reagoisit, jos joku perussuomalainen leimaisi vaikka Jani Toivolan pelkästään vihreitten mannekiiniksi, jolla pyritään näyttämään kaikille miten hypersuvaitsevainen puolue vihreät ovat?

  ”– Uskon siihen, että ihmisten pitäisi tavata kasvotusten keskustelemaan asioista useammin, ja että se vähentäisi eri ryhmien välisiä turhia jännitteitä. –”

  Tämän lainauksesi voin hyvin allekirjoittaa ja olen siitä samaa mieltä. Mutta minkähänlaisen pohjan millekään tapaamiselle luo se, että kokonainen puolue ja sen jäsenet leimataan rasisteiksi, maahanmuuttovastaiseksi tai miksi tahansa muuksi ei-toivottavaksi? Ennakkoluuloja voi olla myös muitakin kuin kansalaisuuksia tai etnisiä ryhmiä kohtaan.

  En odota tai vaadi anteeksipyyntöä tämän tai minkään muun sanomisesi osalta, koska anteeksipyyntö on vain kokoelma sanoja ja ne saatetaan sanoa sitä tarkoittamatta. Sen sijaan toivon, että miettisit hetken, onko reilua Belleä tai perussuomalaisten äänestäjiä kohtaan leimata Belle vain imagonpesuksi.

  Omista ystävistäni yli puolet on ei-suomalaisia ja monet heistä ovat lähi idästä. Tämän takia puhun vapaa-ajallani enemmän englantia kuin suomea. En kerro tätä siksi, että haluaisin jotenkin todistella omaa suvaitsevaisuuttani vaan siksi, että kun tämä käy ihmisille ilmi,vain muut kuin perussuomalaiset ihmettelevät, että miten ihmeessä minä äänestän perussuomalaisia, kun minulla niin paljon ulkomaalaisia ystäviä. En kertaakaan ole kuullut kenenkään perussuomalaisen ihmettelevän tai paheksuvan asiaa ja minusta tämä kertoo enemmän muiden ihmisten kuin perussuomalaisten ennakkoluuloista.

  Terveisin,

  Mika

  Eräs perussuomalaisten äänestäjä

 13. Tytti Tytti

  Mitä, jos menisit oikeisiin töihin ja lopettaisit ton julkisella puolella siivestämisen?

  • Jos jaksaisit lukea esim. tuon yhden tekstikappaleen, joka minun näytölläni rivittyy vajaalle kuudelle riville ja antaa tietoa kirjoittajasta (vihje: vie hiiren osoitin sivun oikeaan ylälaitaan, heti kirjoittajan kuvan alapuolelle ja kuljeta sitä sitten rivejä pitkin lukemisen helpottamiseksi), löytäisit sieltä linkin: http://okiva.fi (linkkiä tulee napsauttaa hiiren vasemmalla nappulalla informaation löytämiseksi! Lisäksi aukenevalla sivulla on hieman ”surffattava” saadakseen lisätietoja tästä yrityksestä!)

   ”Menisit töihin” on oikeasti maailman väsynein argumentti, jota kenenkään ei ikinä tulisi käyttää missään. Edes ökyrikkaiden suursijoittajien kohdalla.

 14. Mikko Mikko

  Saamani tiedon mukaan Lilja Tamminen on harrastanut seksiä Moskovan sirkuksen elefantin kanssa. En voi vahvistaa lähdettäni. Päätin kuitenkin möläyttää tämän väitteen julki, koska olen vajaaälyinen idiootti, jolle ei pitäisi antaa koskaan mitään poliittista valtaa.

 15. reino reino

  Olet esittänyt yleistävän, solvaavan ja vieläpä paikkansapitämättömän väitteen, jossa kaikki kiinalaiset, Xia mukaan lukien ja nimeltä mainiten, nähdään etnisen ryhmänsä edustajina, joilla on muuttumattomia ja yleistäviä rodullisia ominaisuuksia, kuten ”kiinalainen opiskelutapa” eli kepulikonstien käyttö. Ymmärrätkö, että sinä olet minkä tahansa rasismin määritelmän mukaisesti rasisti.

  Minä ymmärrän, että sinä olet rasisti.

  Mutta se jäi vielä vähän epäselväksi, että mitä se rotupesutuote tarkoittaa.

 16. Kottarainen Kottarainen

  Lilja hyvä, minusta teet väärin, kun annat vihastaan sairastuneiden ihmisten aukoa täällä päätään. Heitä ei kiinnosta itse aihe pätkän vertaa – eivät varmasti lukeneet Xian kommenttejakaan tässä ketjussa – kunhan pääsevät solvaamaan jotakuta.

  Tekisit palveluksen kaikille, jos vaatisit kommenteissa asiallista kielenkäyttöä, ts. et julkaise nöitä törkeyksiä.

  • Elämää vain Elämää vain

   antaisitko kottarainen tämän palautteen myös perussuomalaisten kansanedustajalle joka saa mielipiteistään kahta isomman viharyöpyn esimerkiksi vihreiden kannattajien toimesta? Ollaanko mielipiteissämme tasapuolisesti suvaitsevaisia, toimien tämän aiheellisen Liljalle antamasi palautteen mukaisesti?

 17. Jaana K Jaana K

  Eikös olekin niin että mikäli kyseessä olisi ollut Aasialaistaustaisen ei-muslimin sijasta Afrikasta taikka Lähi-idästä tänne raahautunut henkilö/olento,ei kommenttiasi olisi kuultu lainkaan,ja mikäli olisit jotenkin mainittua muslimia ja hänen koulutustaan ja poliittisessa puolueessa toimintaansa kommentoinut,olisi kommenttisi ollut ilon pissa housussa vinguttu ”kyllä on ihanaa kun toi meidän Mohammed on sivistynyt,avarakatseinen,suvaitseva ja avoin mies,vaikka on vasta omien sanojensa mukaan 8 vuotias partaniekka ja oikein koulutukseltaan insinööri,tohtori,arkkitehti ja entinen kuningas,vaikkei nyt nimeään osaakaan kirjoittaa,syntymäaikaansa tiedä,ja ja puhelinlankoja pahoina henkinä pelkää” henkinen palvontakommentti?

 18. Huippuihminen Huippuihminen

  No väännetäänpä rautalangasta: koska Vihreillä puolueena ja Liljalla vielä vähemmän henkilönä on mitään rasismisympatioita JA hän pyysi ripeästi anteeksi, tässä ei ole mitään aihetta uutiseksi – paitsi Perussuomalaisten omalle lehdelle, jossa tapaus ”uutisoitiin” monta päivää tapahtuneen jälkeen ja yli vuorokausi sen jälkeen, kun Lilja oli jo pyytänyt anteeksi ja ilman että hänelle annettiin edes mahdollisuutta kommentoida – olisihan Liljan anteeksipyyntö pilannut hyvän jutun.

 19. Risto Jääskeläinen Risto Jääskeläinen

  Laajemmin ajatellen suvaitsevaisuus saattaa olla lähempänä rasismia kuin uskommekaan. Se riippuu pitkälti yksilön omasta motiivista, joka taas ei aina ole selvästi esillä.
  Kuitenkin koko suvaitsevaiseksi julistautunut yhteisö tai yhdistys tarvitsee rasisteja tai muita alempia olentoja. Ja miksi? No siksi, että suvaitsevaiset voisivat ylentää itseään. Ja rasistithan tekevät juuri sitä samaa, mutta ”rehellisemmin”. Jos oikeita rasisteja on liian vähän (kuten Suomessa), niin tämä tekee rasistien keksimisen vielä tarpeellisemmaksi, koska muutoin vaihtoehtona olisi yhdistyksen lakkauttaminen ja rahoituskanavan sammuminen. Ja organisaatioilla on organismien tapaan ykkösasiana eloonjäännin turvaaminen.
  Näin siis vilpittömästikin perustetuissa yhteisöissä on vähintäänkin vaarana, että sen kaappaavat itsensäylentäjät. Ainakin Suomessa raittiusseurojen kulta-aika kieltolakeineen lisäsi juopottelua runsaasti.

 20. Ville Ville

  Vihapuhetta! Lilja Sini Sabotage:n seuraksi Murmanskin vankilaan.

 21. Naapurisi Naapurisi

  Vaikka sinulla oikeasti olisi jotakin totta tietoa jonkun henkilön opintomenestykseen vaikuttavista asioista, ei silti olisi sinun asiasi tuoda sitä julkisuuteen ja varsinkaan käyttämääsi loukkaavaan ja vihamieliseen sävyyn. Etkö ole vielä tajunnut tätä aikuisten ihmisten välisiin suhteisiin liittyvää perusasiaa? Suosittelen, että mietit sitä vakavasti ja opettelet arvostamaan toista ihmistä yhtä paljon kuin itseäsi tai perheenjäsentäsi. Olet varmasti huomannut meidän muiden tavoin, kuinka paljon fiksummin kritisoimasi ihminen on käyttäytynyt kuin sinä, joka asetuit hänen arvostelijakseen.

 22. Epätietoinen Epätietoinen

  Lilja Tamminen voisi tuoda myös esille oman koulutustasonsa ja näkökulman millä kompetenssilla hän on tulkintansa tehnyt? Muilta osin kirjoitelma tuntuisi täyttävän tunnusmerkit kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, joka olisi mielestäni syytä tutkia.

 23. Kyösti Kyösti

  Olen tutustunut tähän tapaukseen vain pintapuolisesti, mutta mielikuvani on se, että Lilja Tammisen suhtautuminen Belle Xeleneen on aika tyypillinen vihervasemmistolaiselle suvaitsevaistolle: he olettavat, että maahanmuuttaja automaattisesti kannattaa maahanmuuttomyönteistä vihervasemmistoa, koska hänen pitäisi olla kiitollinen sille saamastaan tuesta. Suvaitsevaistohan haluaa, että kaikki maahan saapuvat ihmiset olisivat avuttomia pakolaisia, joiden auttaminen ja hyysääminen sitten antaisi heille hyvän mielen. Jos maahanmuuttaja kuitenkin on menestyvä ja tulee toimeen omillaan, vihervasemmisto ei oikein tiedä, miten häneen suhtautuisi. Näyttää siltä, että viha persuja kohtaan ajaa jopa suvaitsevaisuuden ohi. Jos maahanmuuttaja ilmoittaa kannattavansa persuja, vihervasemmiston rasismi tulee esiin ja heidän todelliset kasvonsa paljastuvat. Mehän kaikki tiedämme jo entuudestaan, että vihervasemmistolainen suvaitsevaisto suvaitsee vain sellaisia mielipiteitä, mitkä ovat samoja kuin heidän omansa.

 24. delorean delorean

  Mikä on tämä kiinalainen opiskelutapa, jonka toit esille? Vihjailetko, että vilppiin syyllistyminen olisi kiinalaisten kansallinen tai geneettinen erityispiirre? Sairasta. Eiköhän Belle ole ihan ansaitusti tutkintonsa suorittanut ja väikkäriä tekemässä. Joten lopetetaan paskan puhuminen tykkänään.

 25. Masi Masi

  Neiti Tammisen kannalta on ikävää, ettei internet unohda. Hänen poliittiset vastustajansa tuovat tämän ultrasammakon ja siihen liittyvän selittelyn esiin aina sopivissa yhteyksissä. Anteeksipyyntötapaaminenkin näytti olevan seurausta kohusta, eikä siitä, että tuli puhuttua totaalista paskaa.

  Anteeksipyynnöstä huolimatta ei ole mitään syytä epäillä nti Tammisen ennakkoluuloista luonnetta. Jatkossakin hän varmaan epäilee ensimmäiseksi menestyneen kiinalaisen taustalla olevan fuskua. Samoin maahanmuuttajataustaisia näkyvissä asemissa olevia perussuomalaisia hän varmasti pitää oletusarvoisesti hyväksikäytettyinä mannekiineina. Se, että perussuomalaiset ovat poliitikkoina nollia, lienee yleinen aksiooma vihreiden keskuudessa.

  Anteeksi saaminen samanlaisten sammakoiden yhteydessä voi jatkossa olla vaikeaa, joten nti Tammisen kannattaisi kenties tehdä pientä omien asenteittensa syväluotausta.

 26. Saarijärven Paavo Saarijärven Paavo

  Kiinnostaisi tietää, mikä on Liljan oma koulutus. Tämä siksi, että kritiikissä mentiin niin syvälle akateemisten ansioiden arviointiin, niin olisi hyvä tietää hieman taustoja henkilöstä, joka arvioita esitti.

 27. Kalervo Björkbacka Kalervo Björkbacka

  Näin vanhempana ihmisenä neuvon, en syytä sinua Lilja. Sanavalintasi oli näin tavallisen ihmisen mielestä harkitsematon. Älkää rakkaat nuoret kirjoitelko harkitsemattomasti, saat varmasti kuulla tästä pitkään ja vastapuoli käyttää sitä aseena poitiikassa muunmuassa maahanmuutto politiikassa. Ymmärän inhosi ja vähän vihaaki meitä Perussuomalaisia kohtaan, mutta huomautan, että meitä ihan tavallisia ihmisiä on tuhansittain valtuutettuina.

 28. Feisal Thomas Feisal Thomas

  Eihän se niin ylivoimaisen vaikeaa ollutkaan, Tuttujuttumies Jääskeläinenkin osasi vihdoin ja viimein löytää, hienosti vielä perustellakin löytönsä. Eikä vienyt kuin sen kymmenkunta vuotta. Siis kohta jo kymmenkunta vuotta taistelua Jääskeläisenkin kanssa internetin rasismia sivuavilla keskustelupalstoilla löytyykö Suomesta sitä razZimia lainkaan jos ollenkaan.

  Xia on mediassa kertonut kohtaavansa rasismia Suomessa liki tulkoon päivittäin ja samansuuntaiset ovat valitettavasti omatkin kokemukseni, Tammisen tavaamat epäilyt ja vihjailut osaamisen ja kykyjen suhteen nyt ovat aivan arkipäivän tason kokemuksia näkyvien vähemmistöjen edustajille tullen esitetyksi milloin oikealta, milloin vasemmalta, milloin liberaalien suulla, milloin konservatiivien, joka tapauksessa aina parempana itseään pitäviltä, aina valkoisilta.

 29. Pxi Pxi

  Komeasti toista miljardia ihmistä yleistäen ja ja samalla yksilöllisyyttä kannattaen. Nuoret tekevät virheitä, vihreitä ei niistä välttämättä syytetä. Tästä taatusti viherpoliitikko oppii jotakin.

 30. Tammisen Liljalle Tammisen Liljalle

  ”Lilja Tamminen on tietääkseni suomalaisen peruskoulujärjestelmän kepulikonstein läpäissyt nolla, jolla ei ole mitään sanottavaa mihinkään. Hän on vihreiden oikeamielisyystuote.”

  Voihan sen noinkin sanoa? Kuulin sen siltä kuuluisalta Joku Muu:lta.

 31. Median suhtautuminen olisi aivan eri jos Halla-aho olisi samalla tavalla arvostellut maahanmuuttajaa, mutta koska tämän teki viherstalinisti niin kukaan ei vaadi puhenjohtaja Niinistöä irtisanoutumaan neiti tammisen kannanotoista, hänhän näppärästi tuo kaikenkansan tiettäväksi että kiinalaisilla on suorastaan geeneissä lunttaaminen

Vastaa