Skip to content

Toistakaa mantraa; nyt on 80-luku..nyt on 80-luku..

SDP lisäsi argumenttipankkiinsa perustulosta artikkelin, joka on parin kappaleen mittainen kokoelma olkinukkeargumentteja, harhaanjohtavia muotoiluja ja kaikkien suuria ikäluokkia nuorempien ongelmien vähättelyä. SDP:n viesti on selkeä; me ollaan just siirtymässä kultaiselle eläkkeelle ja te hipit uskallatte väittää, ettei meidän hienosti rakentama järjestelmä toimi. Mitään ongelmaa ei ole, jatkakaa matkaa. Nyt on vuosi 1985.

”Perustuloajatus imee kannattajia ystäväsi kommuunissa kuin kestovaippa. Voit varautua siihen, että älyllinen keskustelu asiasta on vaikeaa, sillä kukapa ei kannattaisi ajatusta ilmaisesta rahasta kaikille kansalaisille.”

Vaikeaa se on ainakin demarin kanssa, joka päättää brändätä minimiturvan tarveharkinnan luotettavan laskennallisen uudistuksen köllöttely- ja kaljottelurahan ajamiseksi. Kantavin argumentti, jonka SDP artikkelissa esittää on kauhistelua siitä, että perustulo tekisi mahdolliseksi silppu- ja vuokratyön, jotta voisi kutsua töihin tarvittaessa ja optimoida ajankäyttö työnantajan näkökulmasta. Sori vaan arvon demari, juna meni jo. Te teitte sen kaiken mahdolliseksi jo ajat sitten. Minun sukupolvessani elinikäiset vakituiset työsuhteet on varattu muutamalle erityisasiantuntijalle ja ylemmälle toimihenkilölle. Ehkä hyvä niin, jos katsoo sukupolvenne luomaa tehotonta työkulttuuria vaikkapa julkisella sektorilla.

Demarien argumentoinnin taso

Vaikka on helppo keskittyä eläköityvien demarisetien ja -tätien työvoimapoliittisiin hallusinaatioihin, on tässä ennen kaikkea tässä silti kyse sukupolvisopimuksesta. Siis siitä, miten kauan me myöhäisen X- ja Y-sukupolven kansalaiset suostumme katselemaan vierestä samanlaista ummehtunutta vanhainvaltaa, jonka eläköityvät vanhempamme aikoinaan kumosivat. Se on selvää, etteivät he tule linjaansa enää muuttamaan. He tulevat myös äänestämään hartaasti vielä kauan, viimeiseen tekohampaaseen saakka — meidän verovaroin maksetuissa aikuisvaipoissa, verovaroillamme kustannetuissa vanhainkotien äänestyksissä.

Perustulon ei tarvitse olla kalliimpi kuin nykyjärjestelmä. Se vain korvaa nykyisen 80-luvun työelämään pohjautuvan minimitoimeentulojärjestelmän jälkikäteisellä laskennallisella harkinnanvaraisuudella sen sijaan, että käytetään miljoonia sosionomien henkilötyötunteja painamaan kumileimasimia. Se hoitaa sen saman asian, se hoitaa sen paremmin, ehkäisee syrjäytymistä, kannustaa paremmin työntekoon ja vapauttaa työntekijöitä julkiselta sektorilta vapaille markkinoille. Siinä voittavat suuret ikäluokatkin, jotka ovat rakentaneet koko ikääntymispolitiikkansa sukupolveni ikuisen talouskasvun varaan.

Ainoa tapa kumota tämä geriokratia on viedä se valta heiltä äänestyksissä tai puolueiden hierarkioissa. He voivat joko luovuttaa vallan kiltisti ja diplomaattisesti, tai sitten he voivat lypsää meistä viimeisetkin veronpisarat taatakseen itselleen kauan unelmoimansa kultakauden ”seuraava maksaa”-tyyliin, samalla ajaen heitä elättävän yhteiskunnan konkurssiin ja luoden vuosikymmeniä kestävän katkeruuden — joka kulminoituu vuoden 2013 eutanasialain laajentamisinnokkuutena. Valinta on heidän.

Published inpolitiikka

4 Comments

 1. Tervehenkinen nuori hankkii oikean työpaikan. Minusta kovaotteinen nuorten keskuudessa sukupuolitaudin tavoin leviävän yrittäjyysinnon tappaminen tulisi jatkossakin olla tärkeä ja kunnioittettava tavoite demareille.

 2. Scara Scara

  Vau! Taidanpa ensimmäistä kertaa äänestää itseäni nuorempaa ehdokasta. Kiitos ehdolle asettumisesta, analyyttisesta otteesta ja aidosta asioihin perehtymisestä.

 3. http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=12088245

  Noniin, nyt sitten yli kahden viikon odottelun jälkeen sossusta tulee ”yllättäen” lisäselvityspyyntö. Eivät edes vuokraa maksaneet. On tää vähän kumma, eikös tällainen ole lain mukaan heitteillejättö ihan? Tällaista nyt sitten vaativat:

  ”Hakemukseen on liitetty tilitapahtumat. Toimeentulotukea haettaessa tulee esittää asianmukaiset tiliotteet, ei tilitapahtumia.” Öö spurdospärde pankista suoraan pyysin noi ja aina on kelvannut ennenkin. En ees tiedä sit mikä on tiliote jos ei se, minkä pankista saa? Passi on myös ny erääntynyt, mistä myös mainitsin hakemuksessa: mites ilman henkkaria ees saan pankista mitään? Veteleekö ne jotain ryynejä siellä vai miks eivät ymmärrä lukemaansa?

  ”Mikäli asunto Nokialla on irtisanottu tulee asiasta esittää todistus/irtisanomisilmoitus tai muu vastaava todiste.” Öö missä sosiaalilaissa tällaista vaaditaan? Taitaa ihan sossutäti itse keksinyt päästään.. Eipä oo ennen muutossa meinaan tällaista pitänyt enkä oo kyl koskaan ees saanut mitään ”todistusta” kun on irtisanonut asunnon.. Ja mitä hemmettiä se siihen vaikuttaa, että toimitin tän kuun vuokralaskun tääl Tampereel mikä ois pitänyt maksaa jo 5. päivä, jolloin LAIN MUKAAN päätös ois pitänyt jo tehdä? Nyt saa yli kaks viikkoa odotella jotain ihme ala-aste tasoista ”lisäselvityspyyntöä”? Alkaa tää kaava taas muistuttaa sitä, kun Hervannas sossut jätti melkeen 4 kk maksamatta kokonaan tuet ja sähkölaskut myös.. Ylläripylläri, just sen jälkeen kun aloin julkaisemaan bonsai ekosysteemi tutkimusta netissä. Jos tää ei oo korruptiota niin mikä sitten?

  ”Selvitys hakijalle Nokian kaupungista maksetusta toimeentulotuesta vuonna 2012” Noniin hessut.. Nyt kyllä ylititte itsenne: sossut kyllä saa tilattua toisista kaupungeista toisten sossujen paperit. Meinaatteko et mä oon joku pirun arkisto mikä säilöö teidän papereita vuosikaudet?

  Eli sossut rikkoo ekaksi lakia siinä, että hakemuksen käsittely kestää yli kaksi kertaa lainmukaisen sallitun ajan. Ja sitten kun ”armollisesti” ottavat asian käsittelyyn niin eivät edes voi vuokraa maksaa vaan vedotaan johonkin ihan ihme pilipalitekosyihin. Kaava on jälleen selvä: tällä yritetään saada nyt asunto meitsiltä taas alta niin sitten voidaankin alkaa ehdotella pientä ”virkistyslomaa” valtion huumeluolastoon.. wink Ihan kivahan tää tilanne kun pitäis yhdyskuntapalvelussa sitten ilman asuntoa käydä ja jos ei käy, niin sitten joutuukin linnaan. Sossun tarkoitus on TURVATA ihmisen elämää, ei tahallaan aiheuttaa ongelmia ihmisille!

  Lämpimiä valtion terveisiä lähettää etuuskäsittelijä Pia Hamari (käyttääköhän noi edes oikeita nimiä?)

Vastaa