Skip to content

Ruoka-arvostelu: EU-ruoka-avun Pastaa juustokastikkeessa

Pastaa juustokastikkeessa pasta i ostsås 200gAvaan foliopussin, joka tuo mieleen lähinnä retkeilyruoan. Pastaa juustokastikkeessa — Pasta i ostsås 200g kuulostaa kohtalaisen miellyttävältä. Minun onkin tehnyt mieli juustoa. Pussin etiketissä komeilee EU:n lippu ja teksti ”EU:n avustus, ei myyntiin.” Parasta ennen -leima kertoo ruoan olevan parasta ennen 24.05.2013. Tuskin siis ainakaan kuolen ruokamyrkytykseen.

Ohjeen mukaisesti annostelen 7 dl vettä kattilaan, kiehautan ja sekoitan joukkoon pussin sisällön, joka on makaronia ja neonkeltaista rakeista jauhoa. Kokeen tuloksena syntyy vihreää nestettä.

Keitän seosta n. 15 minuttia. Maistan makaronia; raakaa. Keitän vielä viitisen minuttia, jolloin makaroneista tulee hyvin pureskeltavia ja kastikekin saostuu. Annostelen lautaselle ja annan jäähtyä hetken.

Maku on varsin…olematon. Lusikallani on suolaista mönjää pastan kera. Sisällysluettelon mukaan tässä ei edes ole juustoa, vaan juusto- ja kana-aromia. Ei siis sovi vakaumukselliselle kasvissyöjälle. Ilmeisesti mönjä on kombinaatio maltodekstriiniä, perunajauhoa, vehnää, voi- ja maitojauhoa sekä mausteita.

Pussista tulee n. 850gr pastamönjää, joka ruokkii kaksi ihmistä. Ketsuppi antaa lisättäessä hieman syvyyttä makuun, muttei tee tästä miellyttävää. Ruokailun jälkeen erittyy paljon limaa ja minua yskittää. Pakko huuhdella kurkku vodkalla.

On kauhistus, että jotkut köyhemmät tai kiireisemmät perheet oikeasti elävät pääasiassa tällaisella nesteytetyllä tärkkelyksellä, jota merkittävä osa muistakin pussiruuistakin on. Tällainen ateria ei ainakaan motivoi lähettämään työhakemuksia vaan ennemminkin lannistaa ruokailijansa muistuttamalla taloudellisesta ahdingosta. Ymmärrän sen, että on parempi jakaa köyhille edes jotain kuin ei mitään, mutta uskoisin kuivattujen papujen ja herneiden sijoittuvan suunnilleen samaan hintaluokkaan. Niistä saisi edes proteiinia. Ihmisten elättäminen pelkällä tärkkelyksellä on  kansanterveydellinen diabetes- ja sydänkatastrofi, joka maksetaan verovaroista.

Arvosana: 0/5 liljawattia (LW)

Kirjoittaja on ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon syksyllä 2012.

Lilja on poliittisuutensa lisäksi myös intohimoinen kokki.
Lue reseptit, vinkit ja arvostelut osoitteesta liljat.fi/ruoka/

Ravintosisältö / 100g: energiaa 345kcal / Valmiin ruoan suolapitoisuus on 0,7%
– hiilihydraatti 72g
– proteiini 11g
– rasva 2g 

Published inRuoka

11 Comments

 1. Antti Ikonen Antti Ikonen

  Ihan kelvollista ruokaa tuo on. Pasta sisältää tarpeeksi energiaa, ja sitä on helppo höystää halvoilla raaka-aineilla. Valkoistenkaan pastatuotteiden tärkkelys ei ole nopeasti imeytyvää koostumuksensa vuoksi, ja niissä onkin lähes yhtä pieni glykemiaindeksi kuin mainitsemillasi palkokasveilla. Makuunkin tottuu.

  • katiantanen katiantanen

   Antti, tuo mönjä on huonoa ravintoa, ei ruokaa.

 2. Mige Mige

  HELEVETIN KAUHEETA SUORAAN SANOEN
  Siitä saa ihan syötävääkin, jos käyttää tuota seosta tulisen makaroonilaatikontekoon. Vähemmän nesteitä, paljon tulisia mausteita/tabascoa/yms, kananmunia (ei sitten hyydy ihan kokonaan, tai siltä näyttää mutta iha jees), kannattaa laittaa myös tomaattimurskaa sekaan, kypsytys uunissa ihan normi makaroonilootan tapaan.

 3. saatana saatana

  hyi helvetti

 4. möömöö möömöö

  Eu:n ruoka-apu, jonka tarkoitus on estää nälkäkuolema. Sinä uliset täällä mausta.

  Mitä nyt taas..

  • Ruoka-arvostelu on kirjoitettu kieli poskessa, mutta artikkelin pointti on tuoda esille ravitsemuksellinen ongelma ruoka-avun tuotteissa; kyseinen ateria on käytännössä terveydelle haitallinen vaikka edullisia vaihtoehtoja on olemassa.

 5. kardinaalimunaus kardinaalimunaus

  Mielenkiintoinen arvostelu tuosta pasta-juustovalmisteesta, kiitos siitä! Kokemusta on ollut ja olen samaa mieltä. Tänään maistoin sitten uudistunutta vastaavaa 150 g valmisateriaa EU-tuettuna myös pasta-savu,pekoniaromilla. Aromi tuoksuvana houkutteleva, mutta vielä laimeampi tulos ja maku kierrepasta sinänsä nopeampi. Taas jo nälkä pukkaa…

 6. MakeKoo MakeKoo

  Mutta se savupekoni pasta on hyvää. Voisin ostaa kaupasta jos tietäsin mitä se on. Tosin ne jauhot kannattaa siivilöidä pois ja keittää roonit runsaassa vedessä niin ei tarvi sekottaa kokoaikaa. Sitten keitin vettä tilkka ja ne jauhot liemeksi ja se sitten roonien joukkoon kun on siivilöity vesi pois.

 7. köhä köhä

  Mielummin söisin sitten vaikka sitä pastaa ”juustokastikkeessa” kuin tota karseeta savupekoni yökötystä. se on oikeesti todella pahaa, vaikka tuskin kumpikaan ns terveellisiä. mutta on sitten huonontunut eu ruokaavun sisältö…=/ ei enää maitojauhetta, hapankorppuja. vain nötköttiä, vehnäjauhoo, munia, 60% margariinia,kuivia leipiä,hernaria ja makaroonia. olisi edes maitojauhetta ja vaihtaisin ilomielin sen juustokastin takas!

 8. Tapio Tapio

  Tein pakkauksen ohjeen mukaan, (tai hieman reiluun veteen) tuon eu- pastaa juustokastikkeessa. Pannulla ruskistin 250 grammaa nauta-viljapossun jauhelihaa (tarjous 2x250g / 3,00€) + halastuja miniluumutomaatteja (tarjous 250g / 0,90€) ja sipulia. Maustoin jauhelihan viispippuri, cayenne, valkosipulijauhe, suola, turskaus ketsuppia. Sekoitin jauheliha/tomaatti/sipuli paistoksen eu-juustopastaan, maistoin ja lorautin hieman kuohukermaa pyöristämään makua ( se paransi myös väriä ) – annoin muhia liedellä (välillä sekoittaen). Ihan hyvää tuli.

Vastaa