Skip to content

Kiitokset HOK-Elannon vaaleissa äänestäneille

170 ääntä on tulokseni kevään 2012 HOK-Elannon vaaleissa. Haluan esittää suuret kiitokseni kaikkia teitä kohtaan, jotka äänestivät minua edustajaksenne osuuskaupassa. Jäin vain 50 ääntä paitsi varaedustajan paikasta, mutta tulos ylitti silti odotukseni. Sain 22. eniten ääniä vihreistä ehdokkaista, joita yhteensä oli 84. Tietojeni mukaan sain neljänneksi eniten ääniä alle 40-vuotiaista vihreistä ja eniten alle 30-vuotiaista. Vihreitä edustajia valittiin varaedustajineen kaksitoista ja heidän keski-ikänsä on viidenkympin tienoilla. Edustajistossa on huutava pula nuorista.

Vaalien tulokset koottuna [PDF]   Valitut ehdokkaat ja listat [PDF]

Blogini kautta äänestettiin sähköisesti n. 70 kertaa. 21%:n äänestysaktiivisuus laski 20% (-5,8%y) viime vaaleista. Vihreiden ääniosuus on 9,6% ja vihreiden äänestäjistä yli puolet äänesti netissä (vrt. 34,6%). Vihreät hävisivät näissä vaaleissa 2 edustajapaikkaa, mikä todennäköisimmin liittyy periaatepäätökseen olla asettamatta ehdolle kansanedustajia, ministereitä tai kaavoituksesta päättäviä vihreitä – jotka nyt sattuivat olemaan ääniharavoita. Tätä rehellisyyden periaatetta noudatti vain ja ainoastaan vihreät, mikä näkyi äänimäärässä. Porvarillinen vaaliliitto (RKP,Kokoomus,KD) tuli suurimmaksi ryhmittymäksi. Muut puolueet keräsivät potin talteen kansanedustajilla, julkkiksilla ja ministereillä.

Jotta ette kokisi pettymystä vaalituloksestani, aion selvittää vaikutusmahdollisuuksiani muiden edustajien kautta ja tiedustelemaan jos joku läpi päässeistä suostuu julkaisemaan tai välittämään asiakirjoja minulle. Tämä on vähintä mitä voin tehdä kiitoksena näin laajasta kannatuksesta!

Lämpimin kiitoksin
Lilja

PS: Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon syksyllä 2012.

25 eniten ääniä saaneet vihreät ehdokkaat

734 Kalle Könkkölä –  valittu (ent. vihreän liiton pj, ent. kaupunginvaltuutettu)
557 Sirkku Ingervo –  valittu (kaupunginvaltuutettu, sosiaalilautakunnan pj)
552 Sari Näre – valittu (ent. kaupunginvaltuutettu)
408 Sini Alén – valittu (kaupunginvaltuutettu)
329 Terho Pursiainen – valittu (pappi, ent. lääninsosiaalineuvos)
327 Sallamaari Muhonen – valittu (Lyyran toimitusjohtaja)
311 Sonja Alanko – varalla
300 Tuuli Kousa – varalla (kaupunginvaltuutettu, terveyslautak. jäsen)
252 Sanna Vesikansa – varalla (kaupunginvaltuutettu, sosiaalilautak. jäsen)
234 Katri Kakko – varalla (kaupunginvaltuutettu)
219 Teresia Volotinen – varalla (espoon kulttuurilautak. jäsen)
219 Sari Hartonen – varalla (ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi)
—-
210 Kirsi Kanerva-Poranen
204 Elena Gorwschkow-Salonranta
190 Heidi Malinen
185 Salla Korhonen
183 Henna Ruusu
179 Pirkko Telaranta
176 Sirpa Mikonranta
172 Matikka Marjo
171 Sirkku Laukkanen
170 Lilja Tamminen
170 Taina Pikkupeura
169 Maria Vuorelma
159 Karla Loppi
… yhteensä 84 ehdokasta

Published inhok-elantohok-elantopolitiikka

Be First to Comment

Vastaa