Skip to content

Aika muistuttaa yhteiskuntamme prioriteeteistä

Ennakkoäänestyspaikat avasivat tänään klo 8 aamulla. Nyt on siis minun vuoroni muistuttaa olemassaolostani ja siitä, miksi juuri minua kannattaa äänestää.

Helsingin pääpostin ennakkoäänestyspaikka on helpoin paikka äänestää.
Aukioloajat ovat seuraavat:
06.04.2011 – 08.04.2011 08:00 – 20:00
09.04.2011 – 10.04.2011 10:00 – 16:00
11.04.2011 – 12.04.2011 08:00 – 20:00

Hyvä kansalainen, käy äänestämässä. Edes tällä kertaa. Se on helppoa.
Itsesi, ystäviesi, lastesi ja vanhempiesi tähden.

Nämä vaalit ovat olleet vahvasti pinnalla jo kauan, paljon voimakkaammin kuin viime eduskuntavaalit 2007. Poliittinen kampanjointi on paikoittain jopa aggressiivista ja kansakuntamme kriittinen puolitoista viikkoa eletään nyt suurten jännitteiden alla. Puolueemme ehdokaslistat ovat pääkaupunkiseudulla olleet toistuvien, kohdistettujen hyökkäysten kohteena ja aktiivimme ovat joutuneet vaihtamaan keskustassa julisteita monta kertaa päivässä. Mitä tämä kertoo vastustajamme demokratian arvostuksesta?

Näissä vaaleissa ratkaistaan lukemattomien perusasioiden kehityssuunta. Nuorten pahoinvointi.  Perustulo. Tasavertaiset oikeudet avioliittoon. Äänikynnys. Sananvapaus. Päihdepolitiikka.  Salattu omistus.  Harmaa talous. Maahanmuuttajien kohtelu. Vuokratyöläisten oikeudet. Pakkosterilointi. Opintotuki. Mielenterveys.

Nämä kaikki ovat kysymyksiä, jotka vaikuttavat lukemattomien ihmisten mahdollisuuksiin toteuttaa itseään kansalaisina, ja näitä kysymyksiä väheksyvät ja kehitystä vastustavat tietävät sen oikein hyvin. Tekoliberaali neoliberaalihallitus on tieten tahtoen lähtenyt romuttamaan demokratiaamme ja kansalaisten tasavertaisuutta vahvistaakseen valta-asemaansa entistä enemmän. Näiden vaalien jälkeen sementoidaan eduskunnan kokoonpano äänikynnyksen myötä, ja vaikuttamista ja  kansalaiskeskustelua lähdetään yhä enemmän rajoittamaan kaikenlaisten epämiellyttävien asioiden keppihevosella.

Jos koskaan on korkea aika Suomen kansalaisten äänestää itseään, niin se on nyt.

Se mikä poliittisessa keskustelussa tavataan unohtaa, on että nämä peruskysymykset tulevat määrittelemään omani ja tulevien sukupolvien elämänhalua – ja että se jos mikään tulee samalla määrittelemään aiempien sukupolvien hyvinvointia jos ei ole ketään maksamassa eläkkeitä ja veroja. Nuorten pahoinvointi vie eläkkeet mennessään.

City-lehti kirjoittaa tässä kuussa siitä, miten kolmasosa kaksikymppisistä kärsii toistuvista mielenterveysongelmista. Suuret ikäluokat miettivät nyt vain eläkkeitään. Nuoret ovat monelle äänestäjälle vain etäistä, vähäpätöistä saastaa jota ei tarvitse huomioida – ja se näkyy eduskunnan rakenteessa, jonka keski-ikä on 50 vuotta. 50-vuotias kansanedustaja ei tule koskaan ymmärtämään millaista on olla nuori nykymaailmassa eikä hän sen takia voi koskaan todellisuudessa ajaa nuorten asiaa.

Meille elämänpituiset työsuhteet ovat kaukainen myytti – menneiden aikakausien aarre jota me emme tule koskaan näkemään. Lehdistön riippumattomuus on vitsi. Kukaan ei edusta pätkä- ja vuokratyöläistä koska ammattiliikettä ei meidän sukupolvemme kiinnosta. Meillä ei ole varaa asuntoihin koska aiemmat sukupolvet ostivat ne 30 vuotta sitten ja nauttivat 300% hinnannoususta. Me olemme laman lapsia vaikutti lama vanhempiimme tai ei. Meillä on mitta täysi, ja kohta astia särkyy. Me olemme tulevaisuus, eikä meitä edusta kukaan.

Tämän vuoksi minä haluan, että sinä helsinkiläinen äänestät minua. Tai edes jotakuta joka ymmärtää tilanteen vakavuuden – vaikka he ovatkin harvassa.

Terveisin, Lilja Tamminen, 186 Helsinki, Piraattipuolue

Published inpolitiikkavaalit

10 Comments

 1. Juha Juha

  Piraattien Elielinaukion vaalimainos oli atomeina, kun tänään kuljin sen ohi. Voiko jostain haalia stadin listan pdf-tiedostona? Meinaan, olisi kiinnostusta korjata tällaisia vahinkoja, jos vain sellaisia löytää ja printteriversiokin on parempi kuin revitty olematon.

  • Helsingissä on ilmiselvästi juuri piraatteihin kohdistuvaa vandalismia, sillä siellä PP:n julisteita on revitty erittäin systemaattisesti ja samoissa telineissä muut puolueet on jätetty rauhaan (myös Muutos 2011, joka on käsittääkseni PP:n lisäksi ainoa puolue, joka ei käyttänyt liisteriä). Uusia julisteita liisteröidään parhaillaan.

   Toivoisin vandalismia suorittavalta taholta hieman itseensä menemistä. Vaikka ei esimerkiksi piraattien tekijänoikeuspolitiikkaa kannattaisi, on oikea paikka mielipiteensä ilmaisuun äänestyskoppi (töhryt sitten pliis ihan vaan sille omalle kortille, ei seinällä olevaan listaan) tai sitten voisi peräti yrittää avata julkista keskustelua asiasta.

 2. Miika H. Miika H.

  Pelottavintahan on se, ettei kuin pari noista mainitsemistasi asioista ole ollut esillä vaalikoneissa.

 3. Mahtavaa Lilja, juuri tätä vallankumouksen henkeä olen yrittänyt blogissani korostaa ja saat sen yhteen kirjoitukseen tiivistettyä täysin osuvasti! Toivotaan, että nykymenoon saadaan muutos, ainakin olemme kaikkemme yrittäneet 🙂

  Mä markkinoisin sua, jollei kaikki olisi susta jo kuulleet 😛

 4. Sivullinen Sivullinen

  Pitäjänmäen alueella oli ainakin kolmesta paikasta revitty piraattipuolueen ja vain piraattipuolueen ehdokaslistat. Luulisi että olisi näkijä havaintoja jos se on tosiaan näin laajaa ja systemaattista toimintaa.

  Onko tulossa uusia listoja tilalle?

  • Kiitos ilmoituksesta! Vaihdamme listat säännöllisesti juuri siksi että sää ja vandaalit vievät niitä mennessään. Pyydän tiimiämme tarkistamaan Pitäjänmäen.

 5. Lisää Bongauksia Lisää Bongauksia

  Myös Malmilla ja Viikin Prisman edessä havaittu samaa ongelmaa – Piraattipuolueen ehdokaslistoja ei näy missään ja Muutoksen vastaavat löytyvät revittyinä. Luulin ensin, ettette jostain syystä pidä itsestänne melua näillä suunnin, mutta ilmeisesti kyseessä on sitten tosiaan järjestelmällinen vandalismi…

 6. Helena Haaparanta Helena Haaparanta

  Inhottavaa tuollainen vandalismi. Poliisitutkintaan vaan: kyllä isoveli sen verran paljon valvoo kameroin esim. keskustaa, että jostain pitäisi löytyä kyseisten tihutöiden tekijät. Onnea kampanjaasi – toivottavasti saamme sut sisään!

Vastaa