Skip to content

Ruotsi heikensi kansalaisoikeuksia USAn käskystä

(edit: Falkvingen sivut ovat alhaalla, sähke löytyy sivuiltani täältä)

Rick Falkvinge julkaisi tänään sähkeen WikiLeaksin pinoista, josta käy ilmi miten USAn hallitus on ilmeisesti suoraan tilannut Ruotsilta sarjan kansalaisoikeuksia heikentäviä lakeja, joista jokaisesta on noussut suuri kohu.  Joka kerta lain valmistelijatahot keksivät eri perusteluita ja taustoja uusille laeille, vaikka epäiltiinkin että lainsäädäntö koordinoitiin USAsta käsin. Nyt meillä on todisteita tästä poliittisesta korruptiosta. Tässä näemme jälleen, mikä tärkeä rooli Bradley Manningin vuotamilla sähkeillä on – ehkä tärkeämpi kuin Manning osasi ikinä kuvitellakaan.

Ruotsin piraattipuolueen puheenjohtaja Falkvinge kertoi tämänpäiväisessä artikkelissaan “Det kom en julklapp… (~”Sain joululahjan”), että hän sai nimettömältä lähteeltä pinon WikiLeaks-sähkeitä – osa näistä oli ennestään tuttuja medioiden julkaisemia, mutta seasta löytyi ennestään julkaisemattomia, jotka osoittautuivat silkaksi dynamiitiksi. Ruotsin Piraattipuolue arveli aiemmin, että aloitteet Ruotsin ankarasti kansalaisoikeuksia heikentäville lainsäädännöille tulivat hieman sieltä ja täältä eri teitä, vaikka taustavaikuttajaksi epäiltiin USAn hallitusta. Kuten Falkvinge totesi, oli tämä vain hyvänuskoista optimismia; vuodetut sähkeet paljastavat, että jokikinen laki oli suoraan USAn hallituksen tilaama, eikä näissä vuodetuissa sähkeissä asianlaitaa yritetä edes kierrellä. Sähkeissä viitataan toimitettuun listaan poliittisia vaatimuksia Ruotsin hallitukselta ja suoraan todetaan, että kaikki menee suunnitelman mukaisesti.

Mikä sitten tekee tästä tietovuodosta olennaista poliittiselle keskustelulle?

Todisteet siitä, että Ruotsin hallitus tietoisesti ja aktiivisesti valehteli ja harhaanjohti kansaa, jotta se voisi näennäisen vilpittömästi ulottaa vieraiden tahojen intressit kansalliseen lainsäädäntöön joka heikensi perustavanluonteisia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia.

Nämä oikeudet ovat demokratiamme ja oikeusvaltiomme sydän. Ruotsin hallituksen salailu ja hyökkäykset näihin perusoikeuksiin ovat hyökkäys demokratiaa vastaan.

Näitä samoja lakeja on säädetty Suomessakin, ja säädetään edelleen. Niillä on tapana yhtäkkiä pulpahdella kaikissa länsimaisissa valtioissa, eri paikallisin selityksin ja perusteluin. Viimeisin koskee lähdesuojan poistamista.

Tämän takia on Piraattipuolue. Äänestä Piraattipuoluetta eduskuntavaaleissa 2011.

Published inajankohtaista

9 Comments

 1. exer exer

  Ei sitä tiedetä, että Manning olisi noita vuotanut. Spekuloitu asialla toki on kuten myös Collateral murder -videon osalta.

 2. johanna johanna

  ruotsin piraattipuolue keräsi pienen määrän ääniä noin 5 %
  jotka olisdivat ehkä muuten jakautuneet muiden puolueiden välillä
  ja silloin ei olisi vaalitulos ollut niin tasainen (epäselvä) ,
  tämän päivän politiikassa selvästikin jatketaan tätä hajota ja hallitse
  periaatetta ,ihmiset jaetaan pieniin ryhmiin jotta
  suuria kansanliikkeitä ei pääsisi nousemaan
  piraattipuolue on ok, mutta kokonaistilanne vaatii jotain muuta (jos aiot edes äänestääkään -tämäkin on metodi jota esim sd käytti ,,kannusti nuoria ihmisiä äänestämmättömyyteen koulumaailmassa ,koska he itse siitä hyötyivät)

  • Kokonaistilanne vaatisi sitä, että vanha kaarti puolueiden edustajista jotka vielä elää viime vuosisataa, poistuisi eduskunnasta ja tilalle tulisi tuoreempia tulokkaita, joilla olisi ajantasaisempi ja asiantuntevampi käsitys maailman menosta ja lainsäädännöstä. Itse en tykkää uskoa salaliittoihin, mutta sen sijaan voin helposti todeta, että valtaosa nykyisistä kansanedustajista eivät ole tehtäväänsä nähden päteviä. Todisteena tästä nähdään jatkuva virta lainsäädäntöä ja poliittisia päätöksiä, joissa kuunnellaan “asiantuntijoita” jotka ajavat vain jonkun tietyn tahon taloudellista etua, joka vuorostaan on pois kansalta. Ja sitten kansanedustajat sen enemmän perehtymättä säätävät pyydetyn lain.

   Vanha vitsi kertoo, että jos jätät äänestämättä, äänestät keskustaa.

 3. Jouni Tapaninen Jouni Tapaninen

  Maanpetturihallinto on erotettava ja syrjäytettävä. Maanpetturihallinnon laatimat lait ja säädökset on kumottava.

 4. mait0 mait0

  En ole kova julistamaan salaliittoteorioita, mutta tämänlaisia sähkeitä on varmaan hyvin helppo väärentää. Vapaan tiedon maailmassa on muistettava myös misinformaation riski.

Vastaa