Automaattimetron tulevaisuus

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen johtokuntamme kokoontuu tänään 16.6. klo 16-20 arvioimaan metron automatisaatiohankkeen tulevaisuutta.

Avoimuudesta lääkkeitä IT-hankintoihin

it-hankinta-ohjelmisto-kehitys-lisenssi-avoin

Vaikutin keväällä Helsingin IT-strategiapaperin sisältöön kaupunginhallituksen tietotekniikkajaoston varajäsenenä.  Sen uumenissa on mitä vallankumouksellisimpia periaatteita Suomen kuntien IT:n kehittämiseksi ja verovarojen tehokkaasta käyttämisestä hankinnoissa. IT-hankinnoista julkaistaan lähiaikoina liite, mutta odottelun ajaksi jaan pohdintojani muutamista lisenssien tarjoamista keinoista torjua toimittajaloukkuja. Tarkastelen kolmea tyypillistä ohjelmistohankintatapausta joihin törmää valtionhallinnossa, kunnissa ja suurissa yrityksissä. Jokaisessa tapauksessa on tyypillinen sisäänrakennettu ongelma eli haaste, johon esitän […]

Koulutuksen muutokset hallitusohjelmassa

Oma some-kuplani ei ole juuri muuta tehnyt kuin päivitellyt uutta hallitusohjelmaa. Tässä artikkelissa käyn läpi miten uusi ohjelma vaikuttaa koulutukseen peruskoulussa, toisella asteella ja korkeakouluissa. ”Ratkaisujen Suomi” -niminen linjapaperi nostaa esiin periaatteita, joita tulkkaan alla ikään kuin Suomen kielelle. Tavoitteenani on, että maallikko hahmottaisi mihin suuntaan hallitus on ajamassa hänelle tärkeitä koulutuksen osa-alueita.